Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2024

POTRIVIT INDUSTRY RESEARCHPiaţa globală a mobilierului pentru dormitor va trece de 176 de miliarde de dolari în 2027

Mobilier /

Piaţa globală a mobilierului pentru dormitor va trece de 176 de miliarde de dolari în 2027
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Domeniul va înregistra o creştere anuală compusă de 3,9% în intervalul 2021-2027

  Piaţa mondială a mobilierului pentru dormitor a însumat 135 de miliarde de dolari în 2020 şi este aşteptată să ajungă la 176,1 miliarde de dolari până la sfârşitul anului 2027, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 3,9% în perioada 2021-2027, arată o analiză Industry Research.

  Potrivit acesteia, expansiunea pieţei de profil este dată de creşterea nivelului de trai, care generează un interes sporit pentru produsele premium. Atât ţările dezvoltate, cât şi cele în curs de dezvoltare sunt martorele unei creşteri a populaţiei cu averi ridicate (HNWI - high-net-worth individual), respectiv a preferinţei pentru un stil de viaţă luxos, notează studiul

  "Odată cu creşterea veniturilor disponibile, capacitatea de a cheltui a consumatorilor, respectiv cheltuielile acestora cu bunurile şi serviciile de lux sunt tot mai mari", conform Industry Research, care explică: "Nivelurile ridicate ale veniturilor pot fi atribuite creşterii populaţiei feminine care lucrează. Odată cu expansiunea numărului de femei care lucrează, numărul gospodăriilor cu mai multe venituri a crescut. Acest lucru a extins numărul locuinţelor independente pe tot globul şi a sporit nevoia mobilierului pentru dormitor în unităţile rezidenţiale. Cheltuielile crescute ale consumatorilor pentru produsele de mobilier de lux destinat dormitoarelor sunt aşteptate să stimuleze expansiunea pieţei globale de mobilier de dormitor în perioada 2021-2027".

  Principalii jucători de pe piaţa mobilierului pentru dormitor includ, potrivit sursei citate: IKEA (Suedia); Ashley Furniture Industries (SUA); Steinhoff International (Africa de Sud, Germania, Olanda); NITORI (Japonia); Suofeiya Home Collection (China); Sleemon (China); La-Z-Boy (SUA); Quanyou Furniture (China); Vaughan-Bassett Furniture (SUA); Hooker Furniture (SUA); Sauder Woodworking (SUA); Nolte Group (Germania); Klaussner Home Furnishings (SUA); Markor International Home Furnishings (China); Airsprung Group (Marea Britanie); Hiep Long Fine Furniture (Vietnam); Godrej Interio (India); Wellemöbel (Germania); Royal Furniture Holding (China); Hukla (Germania); Sleepeezee (Marea Britanie); Qumei Home Furnishings Group (China); Durian (India); Hevea Furniture & Interiors (India); D.P. Woodtech (India).

  Primii patru jucătorii din domeniu - IKEA, Ashley Furniture Industries, Steinhoff şi NITORI - deţin o cotă de peste 5% din piaţa de profil, conform Industry Research.

  Statele Unite ale Americii sunt cea mai mare piaţă de mobilier pentru dormitor, cu o cotă de peste 30%, urmate de China şi Europa, ambele având o cotă de peste 25%.

  După produs, noptierele reprezintă cel mai mare segment de pe piaţa de profil, cu o cotă de peste 30%. Totodată, segmentul pe care întâlnim cel mai mult mobilierul de dormitor este cel al gospodăriilor, urmat de cel comercial, potrivit analizei.

  O analiză Technavio arată că, în 2021, creşterea pieţei mobilierului pentru dormitor a fost de 2,21%, iar în perioada 2020-2025 vom asista la un avans compus anual de 2,91%. Technavio preconizează că 52% din creşterea acestui segment în intervalul menţionat va proveni din regiunea Asia-Pacific, datorită progreselor economice şi exploziei populaţiei în ţările în curs de dezvoltare, precum China şi India.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Legea

  Internaţional