Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2025

Safari Danube Delta Club, un sat de vacanţă început cu 200.000 euro

Investiţii /

Safari Danube Delta Club, un sat de vacanţă început cu 200.000 euro
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Safari Danube Delta Club este un sat de vacanţă din Delta Dunării unde turiştii au posibilitatea să admire, atât din barcă, cât şi de pe uscat, împrejurimile Deltei.

    Ideea de a deschide o pensiune a venit în urma întrebărilor frecvente primite de către Gibi Anghelache, proprietarul Safari Danube Delta Club, din partea clienţilor de la restaurantul pe care îl deţinea atunci în Bucureşti. Ei întrebau mereu unde să meargă să-şi petreacă week-end­urile. Aşa că Gibi Anghelache s-a gândit să-şi deschidă el o pensiune.

    Domnia sa ne-a declarat: "Unul dintre cele mai interesante locuri pe care le avem în ţara noastră este Delta Dunării. Accesul de la Bucureşti în Deltă se face uşor, avem autostradă, este un loc unic şi astfel m-am decis să construiesc aici pensiunea".

    Satul de vacanţă din Enisala a fost deschis încă de acum 16 ani.

    "Am pornit de la zero, am ridicat mai întâi o casă, apoi încă una şi aşa a apărut conceptul de sat de vacanţă", ne-a mai precizat proprietarul.

    În prezent sunt două case, cu un total de 16 camere. A mai fost cons­truită şi o rotondă, care este sala de mese şi de conferinţe, iar în subsolul ei se află un salon turcesc, cu o atmosferă din "O mie şi una de nopţi", Enisala fiind un sat turcesc, numele ei Eni sale, însemnând sat nou.

    Satul de vacanţă este făcut în spirit local: casele sunt acoperite cu stuf, piatra folosită este un calcar local de la cariera din Babadag, iar meseriaşii care au lucrat sunt tot din zonă.

    "Am reuşit să construiesc într-un spirit local având ca punct central de pornire, dar şi de continuare, discreţia în arhitectură, adică îmbinarea între ceea ce am construit, mediul rural şi caracterul şi frumuseţea acestui sat minunat, Enisala", ne-a mai declarat Gibi Anghelache.

    În această oază se află şi o mică fermă cu capre, cal, găini, răsaduri de roşii, pentru a-i oferi turistului autenticitate.

    Adunată, investiţia de început a fost în jur de 200.000 de euro. A inclus achiziţionarea terenului, cons­trucţiile. "Este oricum o investiţie care nu se termină niciodată", a mai precizat proprietarul. Tarifele din satul de vacanţă sunt de 55 de euro pe noapte pentru o persoană, în care sunt incluse şi trei mese.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Piaţa Imobiliară

    Proiecte

    Amenajări

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Companii

    Internaţional