StoRo are o gamă largă de sisteme, acoperind practic toată scara de soluţii constructive şi/sau de finisaje dorite. Avantajele sistemului standard sunt în primul rând rezistenţa deosebită la lovituri a termosistemului (dată de elasticitatea componentelor), difuzia foarte ridicată prin acesta a vaporilor de apă şi, implicit, durabilitatea sa.
Primul sistem de termoizolaţie a fost realizat la sfârşitul anilor "60 de către STO AG, acumulând de atunci experienţa prin peste 50 milioane mp termosistem în întreaga lume.
Foarte multe variabile influenţează preţul final al unui termosistem. Dacă facem referire la pachetul "clasic", respectiv cu plăci din polistiren şi strat final din tencuială decorativă, diferenţele de preţ sunt date în principal de grosimea polistirenului, granulaţia şi culoarea tencuielii decorative. "Doresc să atrag atenţia celor interesaţi şi asupra consumurilor de materiale cuprinse în ofertă, aici ascunzându-se multe
Preţurile materialelor Sto pentru metrul pătrat de termosistem încep de la circa 35 lei.
Montajul sistemului standard poate fi efectuat de către orice firmă de construcţii cu oarecare experienţă. StoRo oferă asistenţă tehnică gratuită, direct în şantier, la toate lucrările unde i se solicita aceasta.
Conductivitatea termică (notată cu simbolul grecesc "lambda" şi măsurată în W/mK) este o mărime fizica proprie materialului în sine şi nu are legătură cu grosimea polistirenului (în cazul nostru). Un polistiren are aceeaşi conductivitate termică, fie că are grosimea de 1 cm sau de 1m !, susţine Radu Ilnitchi, director de vânzări StoRo. Polistirenul folosit la termoizolaţii are o conductivitate termică de 0,040 W/mK.
Pe de altă parte, coeficientul de transfer termic (notat cu "U" şi măsurat în W/m2K) este cu atât mai scăzut cu cât grosimea elementului termoizolant este mai mare. La o construcţie, însumând rezistenţele termice ale fiecărui strat vom obţine rezistenţa termică totală a elementului de construcţie. Dacă ne referim la un perete, atunci trebuie să cunoaştem grosimea acestuia şi materialul din care este construit. Dispunând de toate aceste elemente, putem calcula coeficientul de transfer termic ("performanţa") întregului pachet zid + termoizolaţie, afirmă Radu Ilnitchi.
Ca exemplu, un termosistem Sto cu polistiren de 10 cm grosime, aplicat pe un perete de 30 cm grosime din caramidă tip "Poroterm", va conduce la un coeficient de transfer termic U=0,28 W/m2K.
Termenul de garanţie este confundat frecvent cu durata de viaţă! Durata de viaţă a unui termosistem trebuie să fie de circa 35 - 40 ani, timp care trece pâna ce polistirenul se deteriorează ca material. Există câteva condiţii pentru aceasta:
- Materialele să formeze un sistem şi să aibă calitatea necesară scopului urmărit;
- Materialele trebuie corect alese pentru locul exact unde se aplică;
- Termosistemul să fie montat cu toate accesoriile necesare;
- Manopera să se efectueze cu respectarea deplină a specificaţiilor tehnice şi a detaliilor constructive.
Neîndeplinirea oricăreia dintre aceste condiţii va atrage după sine executarea unei lucrări necorespunzătoare, scăzând proporţional durata ei de viaţă. De aceea, o garanţie trebuie acordată împreună, de către constructor şi producatorul de materiale. În această situaţie, garanţia comună este, de regula, de 5 ani, timp în care eventualele defecte apar cu siguranţă. Dacă perioada respectivă a fost depăşită, de regula nu se mai ivesc probleme semnificative.
Calitatea materialelor se dovedeşte prin certificatele de conformitate ale fiecărui produs în parte, iar agrementul tehnic al termosistemului dovedeşte faptul că acele materiale funcţionează corect împreună, ca sistem.