Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2022

Aproape 70 milioane lei alocate pentru modernizarea sistemului de termoficare Vâlcea

I.D. Investiţii /

Modernizarea reţelelor şi punctelor termice va fi o prioritate în acest an pentru Consiliul Judeţean Vâlcea. De asemenea, în 2013 autorităţile vor acorda o importanţă deosebită proiectelor de infrastructură rutieră, infrastructură de sănătate şi infrastructură turistică.

În acest an bugetul de investiţii al Consiliului Judeţean Vâlcea este cu 21% mai mare faţă de cel din anul precedent. Creşterea înregistrată este de 50,99 milioane lei, potrivit domnului Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Astfel, bugetul de investiţii prevăzut pentru 2013 se ridică la 241,33 milioane lei din care 177,65 milioane lei reprezintă fonduri europene, iar 47,97 milioane lei subvenţii de la bugetul de stat. Diferenţa este dată de fondurile de la bugetul local, transferuri în cadrul instituţiilor publice, credite bancare interne şi alte surse.

Cele mai multe fonduri (69,67 milioane lei) din bugetul de investiţii vor merge către proiectele de modernizare a reţelelor şi punctelor termice.

Pentru proiectele ce vizează dezvoltarea infrastructurii de sănătate a fost alocată suma de 32,58 milioane lei, iar pentru infrastructura rutieră 14,05 milioane lei.

Încep lucrările pe drumurile judeţene DJ 677 şi DJ 665

Principalele proiecte ce vor demara în acest an sunt:

- Reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean DJ 677 Mădulari- Şuşani-Limită judeţ Olt, km 0+000-23+850, judeţul Vâlcea (valoarea investiţiei: 55,78 milioane lei, perioada de implementare: 24 de luni);

- Reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean DJ 665 limita judeţului Gorj-Mariţa-Izvoru Rece- Vaideeni-Horezu, km 53+650-69+169, judeţul Vâlcea (valoarea investiţiei: 53,55 milioane lei, perioada de implementare: 24 de luni);

- Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică în judeţul Vâlcea (valoarea investiţiei: 1,21 milioane lei, perioada de implementare: 31 de luni);

Toate cele trei proiecte beneficiază de finanţare prin Programul Operaţional Regional.

Continuă implementarea proiectelor demarate în anii trecuţi

Consiliul Judeţean are în imple­mentare următoarele proiecte finanţate din fonduri europene:

- Reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean DJ 648 Ioneşti-Olanu-limita judeţului Olt, km 0+000-8+900 şi construcţia a două poduri din beton armat;

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective