Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

Ciel - cel mai înalt hotel din lume, construit în Dubai

Internaţional /

Ciel - cel mai înalt hotel din lume, construit în Dubai
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Ciel, hotelul proiectat să devină cel mai înalt din lume, se află în construcţie în cartierul Dubai Marina şi este aşteptat să fie inaugurat cel mai târziu în prima parte a anului 2023.

  Proiectat de NORR şi dezvoltat de The First Group (TFG), hotelul turn va atinge o înălţime de 360 de metri (82 de etaje) şi va găzdui 1.042 de apartamente de lux, potrivit Arch Daily.

  Hotelul din Dubai va fi amplasat în imediata apropiere a celor mai populare atracţii, precum Marina Walk şi complexul comercial şi de divertisment Marina Mall. Având acces uşor la autostrăzi şi metrou, proiectul este bine conectat la reţeaua de transport a oraşului.

  Structura hotelului aflat în construcţie din august 2019, este o sculptură din sticlă, inspirată de conceptul traiului vertical. Orientată într-un mod care va maximiza priveliştile, spre centrul oraşului Dubai şi spre est - către Burj Khalifa, Marina Dubai - la sud-vest şi spre Palm Jumeirah şi Golful Arab - la nord, clădirea găzduieşte un hotel de lux pe al cărui acoperiş se va afla un bar la piscină, un restaurant şi o punte de observare.

  Interiorul turnului este inspirat de filosofia japoneză Wabi-sabi, un concept de estetică ori o dispoziţie spirituală, derivată din conceptul budist "zen", precum şi cel taoist. Această filosofie îşi are rădăcinile în aprecierea frumuseţii imperfecte şi nepermanente a obiectelor din natură.

  Pe de altă parte, proiectul a obţinut trei premii majore la International Property Awards din 2019. Ciel a fost premiat pentru cea mai bună arhitectură hotelieră internaţională, pentru cea mai bună arhitectură hotelieră arabă şi cea mai bună arhitectură rezidenţială înaltă din Arabia. Mai mult, în iunie 2019, Ciel a primit premiul întâi la patru categorii majore în cadrul Dubai, Africa & Arabia Property Awards 2019-2020, şi anume: pentru architectură hotelieră; pentru construcţia şi design-ul unui hotel nou; pentru dezvoltare comercială şi pentru arhitectură rezidenţială înaltă.

  Rob Burns, CEO-ul dezvoltatorului imobiliar The First Group, a declarat la momentul primirii premiilor: "Suntem extrem de onoraţi să primim aceste premii prestigioase pentru Ciel (...). Ciel este un proiect remarcabil care va deveni un reper în sine, sporind în continuare reputaţia Dubaiului ca una dintre marile destinaţii turistice din lume. Ambiţia şi caracterul evident din design-ul Ciel reflectă abordarea noas­tră unică în privinţa dezvoltării hotelurilor care se străduiesc să stabilească un nou punct de referinţă pentru cazarea pe segmentul upper midscale".

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Materiale

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective

  Companii

  Internaţional