Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2022

Două stadioane în loc de unul, la Piteşti

Investiţii /

Două stadioane în loc de unul, la Piteşti
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Oraşul Piteşti intră în febra construirii de stadioane moderne, care a cuprins mai mul­te zone din ţară. Noutatea în oraşul din judeţul Argeş o reprezintă faptul că pe amplasamentul actualului stadion vor apărea două arene, cu destinaţii sportive diferite. Un stadion de fotbal la standarde UEFA cu 15.000 de locuri şi unul de atletism omologat pentru competiţii internaţionale vor fi construite la Piteşti, prin Compania Naţională de Investiţii, în locul actualului stadion "Nicolae Dobrin" din cartierul Trivale, au anunţat, luna trecută, reprezentanţii administraţiei locale.

  Potrivit unui comunicat al Primăriei Piteşti, pe viitorul stadion de fotbal "Nicolae Dobrin", încadrat în categoria UEFA 4, se vor putea desfăşura inclusiv meciuri internaţionale. Suprafaţa terenului de joc va fi mixtă, va avea sistem de iluminare a faţadei prin tehnologie LED, un muzeu al clubului cu spaţiu pentru trofee şi un magazin de prezentare al FC Argeş: "Printre dotări se vor regăsi: sală de forţă de minimum 500 mp, două săli pentru saună, sală de recuperare, cabinet medical, cabinet antidoping, tribune cu locuri individuale structurate pe sectoare şi inele, locuri pentru spectatorii cu handicap locomotor şi însoţitorii acestora, foaier de primire cu garderobe şi puncte comerciale, sală de antrenament multifuncţională, spaţii dedicate mass-media, loje destinate VIP, spaţii de alimentaţie publică, săli de conferinţă, birouri". Conform autorităţilor locale, în apropiere va fi construit stadionul nou de atletism, omologat pentru competiţii internaţionale, care va fi dotat cu instalaţie de nocturnă, echipament de pistă ultramodern, pistă de alergare standard, tribune pentru spectatori parţial acoperite, vestiare cu grupuri sanitare şi duş, spaţiu de depozitare şi birouri. De asemenea, pe lângă stadionul de atletism, în exteriorul stadionului de fotbal se va realiza încă o pistă de încălzire pentru sportivii care iau parte la competiţii: "Dacă în acest moment, în municipiul Piteşti, sunt în desfăşurare lucrările de construcţie la obiectivul de investiţii "Sală polivalentă" pentru competiţii de hand­bal, baschet, tenis de masă, tenis de câmp, box şi lupte, investiţie finanţată de Compania Naţională de Investiţii, nici fotbalul şi atletismul nu vor fi lăsate să se desfăşoare în condiţii mediocre. (...) Prin realizarea acestor proiecte majore de in­frastructură pentru sportul ar­geşean, oraşul nostru s-ar impune precum un centru important pentru desfăşurarea activităţilor sportive din imediata zonă a capitalei României". Primul pas pentru realizarea acestor obiective a fost făcut, dar drumul este lung pânp la realizarea acestora.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective