Elemente fonoabsorbante de la Witz
Companii / 15 noiembrie 2018

Witz este o companie producătoare de scaune şi elemente tapiţate pentru birou, dar şi de mobilier tapiţat pentru hoteluri şi restaurante, aceasta personalizând obiectele pe care le realizează. Dorel Neagu Cotinescu, directorul general al companiei, ne-a spus că aduce în piaţă scaune manageriale, operaţionale, de vizitator, pentru partea de office: "De 2-3 ani am început să personalizăm obiectele de mobilier dedicate segmentului office, în care facem tot felul de canapeluţe, pereţi tapiţaţi etc., pentru că acum se personalizează spaţiile de birouri. Toţi angajatorii încearcă să creeze un mediu intim şi confortabil, astfel încât agajaţii să poată avea un mediu de lucru relaxat, cât mai propice pentru un randament maxim. Se fac tot felul de întâlniri formale, informale, zone de relaxare, toate fiind personalizate, cu diverse canapele, fotolii şi alte soluţii. Este cerere în piaţă, pentru că este în cerere şi piaţa birourilor".
Compania a început să dezvolte şi elemente fonoabsorbante pentru office, începând de la cele cu design pe pereţi. De asemenea, produce elemente compartimentare pentru birouri. "Elementele acustice au apărut ca necesitate, ca urmare a faptului că în anumite săli de discuţii ecoul este o problemă foarte mare şi nu creează un confort. Atunci, venim cu elemente fonoabsorbante care reduc ecoul şi sunt şi de design. În funcţie de volumul spaţiului, putem să facem un calcul al suprafeţei necesare pentru a acoperi peretele astfel încât să avem confortul dorit", ne-a mai spus sursa citată.
Pe partea de hoteluri şi restaurante, producătorul lucrează cu designeri, realizând capete de paturi, accesorii, fotolii etc., în general pentru hotelurile de 4 şi 5 stele, mai mult în afară. Firma distribuie şi la câteva hoteluri din ţară obiecte de mobilier, dar mai ales în Olanda, Belgia şi Franţa. Sediul principal este la Braşov, unde se află şi producţia.
În prezent, circa 10% din producţie merge la export, direct, dar indirect - circa 30%. "Când intrăm într-un proiect de hotel, nu luăm noi proiectul, pentru că mobilierul tapiţat dintr-o cameră este circa 20-30% din valoarea camerei, ci mergem împreună cu cel care produce mobilierul.
Arhitecţii propun soluţii externe pe partea de acustică, pe care le vedem în afară. Oamenii sunt puţin mai reticenţi, încă nu îşi dau seama de importanţă, dar încet-încet se va ajunge la propunerile noastre".
Preţurile pornesc de la 40 de euro pentru un element şi merg până la peste 100 de euro.