Compania produce panouri fotovoltaice, sisteme de prindere pe acoperişuri sau suprafete plane de teren, le integrează în faţadele clădirilor sau chiar în sticlă
ETEM este o componentă importantă a grupului de firme Viohalco. Înfiinţată îin 1971 în Grecia, compania s-a dezvoltat rapid având la bază principii de management solide şi o viziune avangardistă şi curajoasă. Suntem, ca şi companie, parteneri cu clienţii noştri şi acţionăm împreună în piaţă.
ETEM dintr-o privire
- extrudare de top în Grecia;
- 900 de angajaţi ;
- patru unităţi de producţie ;
- exporturi în peste 40 de ţări ;
- sisteme arhitecturale de înaltă calitate;
- profile industriale ;
- panouri compozite de aluminiu (etalbond).
Locaţii
Magoula, Attica
- trei linii de extrudare (capacitate 2.200 tone, 2.500 tone, 5.000 tone);
- unitate ultramodernă verticală de vopsire electrostatică;
- linie orizontală de vopsire electrostatică pentru imitarea lemnului ;
- linie de producţie de sisteme termoizolante de aluminiu.
Birourile centrale şi unităţile de producţie MAGOULA, ATTICA
Oinofyta, Viotia
Topitorie
- unitate de topire orizontală cu capacitate de producţie de 45.000 tone / an;
- trei cuptoare de topire;
- trei cuptoare de omogenizare.
Etalbond
- trei linii de producţie cu o capacitate totală de 5.000.000 mp / an.
Sofia, Bulgaria
- patru linii de extrudare (capacitate anuală de peste 24000 tone);
- unitate ultramodernă verticală de vopsire electrostatică ;
- linie orizontală de vopsire electrostatică pentru imitarea lemnului ;
- două linii de producţie de sisteme termoizolante de aluminiu .
În România, suntem prezenţi din 2005, dar cu o prezenţă destul de slabă în piaţă. Abia din a doua jumătate a anului 2009 s-a trecut la o schimbare a modului de abordare a pieţei din România devenind astfel mult mai agresivi. S-a modificat şi structura companiei pentru a permite acest tip de abordare: vânzările au primit rolul principal.
ETEM mizează pe inovaţie şi de aceea avem acum posibilitatea de a produce energie, nu doar de a o consuma. Clădirile viitorului sunt deja posibile. Acestea vor fi capabile să producă energia pe care o consumă şi chiar să facă surplus astfel încât să devină centre de producţie pentru energie.
ETEM a pregătit soluţia completă pentru ca viitorul să devină prezent: producem panouri fotovoltaice, sistemele de prindere pe acoperişuri sau suprafete plane de teren, le integrăm în faţadele clădirilor sau chiar în sticlă. Totul pentru a respecta natura şi pe noi. Tehnologia de prindere se bazează pe ventilaţia naturală a panourilor asigurând astfel o răcire în medie cu 10-14 grade ceea ce înseamnă o creştere a puterii generate de la 10 la 14%.
Solutiile ETEM oferă partenerilor profile pregăurite şi preştanţate astfel încât montajul devine foarte uşor. Totodată, sistemul patentat de prindere "One Turn Screw" asigură montajul rapid al structurii iar sistemul patentat "One Turn Screw Clamps" fixează panourile şi profilele de susţinere rapid pe structură.
Instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperişuri se foloseşte de spaţiile libere disponibile la acoperişurile plate. Pot fi adăugate module suplimentare la cel principal în orice moment. Sistemul are accesorii de fixare speciale antifurt, precum şi o fundaţie stabilă şi grea din ciment asigurând stabilitatea structurii pe hidroizolaţia acoperişului.
Pentru montajul şi instalarea panourilor pe suprafeţe plane de teren se foloseşte sistemul de montare modular adică se împarte necesarul de panouri în module care conţin unul sau două panouri fotovoltaice. Se pot adăuga ulterior alte module la cele deja existente.
Instalarea este rapidă şi uşoară datorita sistemelor de prindere şi profilellor pregăurite sau preformate iar sistemul conţine şi profile speciale antifurt.
Cel mai important este sistemul care permite integrarea modulelor fotovoltaice în faţadele clădirilor indiferent de metodologia folosită pentru faţade sau de complexitatea acoperişului unei clădiri de acest gen. Modulele fotovoltaice pot fi folosite chiar şi pe deschideri: ferestre, ferestre proiectante sau cu deschidere paralelă. Marea varietate de capace de mascare, posibilitatea de a alege structura arhitecturală, mărimea şi culoarea sunt elemente foarte importante ale inovaţiei şi care oferă o mare libertate de soluţii pentru toţi cei implicaţi în proiect. Iar ca noutate există posibilitatea de a insera celule de silicon fotovoltaice în interiorul sticlei, ferestrele devenind astfel parte integrantă a unui sistem auto sustenabil care produce energia pe care o consumă şi care poate deveni un furnizor de energie şi nu un consumator!