Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2024

Fântâni arteziene de peste 2 milioane de lei, la Buzău

Ana Felea Investiţii /

Fântâni arteziene de peste 2 milioane de lei, la Buzău
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  O investiţie de peste două milioane de lei a fost finalizată recent în municipiul Buzău. Este vorba despre amenajarea a cinci fântâni arteziene în două dintre cele mai mari parcuri din oraş.

  Proiectul privind realizarea aces­tei investiţii a fost votat de consilierii locali în vara anului trecut, moment în care Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, a motivat realizarea acestor obiective ca fiind absolut necesară, mai ales că în ultimii zece ani temperatura medie anuală din oraş a crescut cu 1,3 grade Celsius.

  Proiectul a fost votat cu 21 de voturi, iar la începutul acestei veri a fost realizat. Astfel, din iulie 2021, în parcul Crâng funcţionează două fântani arteziene, poziţionate simetric faţă de insula mare a lacului, formând litera "S". Fiecare fântână a fost dotată cu 10 jeturi verticale care pot atinge o înălţime de 9-10 m.

  "Lacul din parcul Crâng este prevăzut cu margini betonate. Lacul are o insulă mai mică şi o insulă mai mare, care este legată de mal şi pe care funcţionează un restaurant. Lacul este prevăzut cu un debarcader şi, la data vizitei, exista lângă debarcader o barcă cu motor. Lacul este înconjurat cu alei pietonale frecventate de mulţi oameni. Din punct de vedere estetic, lacul este sărac şi nu are elemente decorative care să bucure pietonii ce frecventează acest parc şi care se plimbă în jurul lacului. Realizarea a doua fântâni arteziene pe acest lac va schimba în bine aspectul lacului şi va asigura bucuria copiilor, părinţilor şi a locatarilor municipiului Buzău, ce vor sta mai mult în parc spre folosul sănătăţii", a fost scris în motivarea proiectului de hotărâre votat în vara anului 2020.

  În parcul Tineretului au fost amenajate trei fântâni arteziene. Două dintre ele au fost poziţionate pe partea din dreapta a lacului, în faţa amfiteatrului, şi una pe partea stângă a lacului. Fiecare fântână are un jet central vertical care va atinge înălţimea de 30 m, 6 jeturi pe inelul median cu înălţime de 14-15 m şi 12 jeturi pe inelul exterior, cu înălţime de 7-8 m. Fiecare jet este alimentat de o pompă şi spoturi de tip LED care vor putea fi controlate individual pentru a fi realizate jocuri de apă şi lumină.

  "Cele două lacuri din parcul Tineretului au o suprafaţă mare şi sunt despărţite de o zonă de uscat. Zona este săracă în elemente decorative, cu excepţia statuii compozitorului George Enescu. Realizarea a două fântâni pe lacul din partea stângă şi a unei fântâni pe lacul din partea dreaptă vor îmbunătăţi aspectul lacului şi vor mări numărul de vizitatori. Executarea celor cinci fântâni arteziene va mări numărul de vizitatori şi în special copii, părinţi şi bunici. Locuitorii municipiului Buzău vor mări timpul petrecut în parc cu efecte pozitive asupra sănătăţii. Locatarii municipiului Buzău vor face mai multă mişcare în folosul sănătăţii. Fântânile arteziene vor deveni elemente de atracţie turistica şi vor aduce un adaos la spectacolul evenimentelor ce au loc în aceste parcuri. În acest fel, acestea vor deveni obiective de atracţie turistică, ajutând la ridicarea indicatorilor de imagine şi încredere a municipiului Buzău la nivel local, cât şi national", a motivat primarul Toma realizarea acestei investiţii.

  Amenajarea celor cinci fântâni a costat 2.128.167,44 lei , cu TVA, din care partea de construcţii-montaj a fost 514.527,44 lei, cu TVA.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Locuinţe

  Proiecte

  Amenajări

  Materiale

  Mobilier

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective

  Companii

  Internaţional