Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2022

INFRASTRUCTURĂ SPORTIVĂStadionul din Timişoara va fi demolat

Investiţii /

Sursa: https://web.archive.org/web/20161102202317/http://www.panoramio.com/photo/97889055
Autor: Mister No

Sursa: https://web.archive.org/web/20161102202317/http://www.panoramio.com/photo/97889055 Autor: Mister No

 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Sportul autohton va beneficia de o nouă arenă modernă. Consiliul Judeţean Timiş pregăteşte documentaţia necesară demolării Stadionului "Dan Păltinişanu" şi a scos la licitaţie serviciile aferente. Anunţul a fost publicat pe SEAP, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 6 iulie.

  Potrivit CJ Timiş: "Contractul va avea o clauză suspensivă. Astfel, ordinul de începere pentru întocmirea documentaţiei de dezafectare a stadionului va fi emis doar după promovarea şi aprobarea a două hotărâri de guvern. Una, pentru aprobarea principalilor indicatori tehnico - economici (faza studiu de fezabilitate), implicit, a surselor de finanţare, respectiv o hotărâre de guvern de aprobare a demolării vechiului stadion "Dan Păltinişanu" şi construirea unuia nou pe acelaşi amplasament".

  Serviciile de proiectare vor trebui finalizate în cel mult 95 de zile de la ordinul de începere. Licitaţia cuprinde şi asistenţa tehnică. Aceasta va fi asigurată pe toată perioada de execuţie a lucrărilor de demolare, fără a fi percepute costuri suplimentare. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut. Suma estimată pentru documentaţie şi asistenţă tehnică se ridică la 543.000 lei, cu TVA inclus. În februarie anul acesta CJ Timiş a anunţat că porţile arenei "Dan Păltinişanu" din Timişoara se închid pentru competiţii sportive sau evenimente cu public, deoarece locaţia nu mai întruneşte standardele de calitate. Decizia a fost luată după ce Poli Timişoara a pierdut primul meci din retur la "masa verde", din cauza faptului că nocturna de pe stadion a cedat, anunţa Consiliul Judeţean Timiş.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Perspective