Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Prim-ministrul a vorbit despre construirea Stadionului Dinamo

Investiţii /

Sursa fotografiilor: facebook / Marcel Ciolacu

Sursa fotografiilor: facebook / Marcel Ciolacu


 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Premierul Marcel Ciolacu a declarat că o concluzie pe care a avut-o, după discuţia cu foste mari glorii ale clubului şi cu suporterii Dinamo, este că noul stadion de 25.000 de locuri va avea un impact major asupra clubului Dinamo şi este "o şansă uriaşă de a atrage mii de alţi copii către sport". Potrivit lui Ciolacu: "Construirea noului stadion ultramodern de 25.000 de locuri va avea un impact major asupra întregului club Dinamo, fiind o şansă uriaşă de a atrage mii de alţi copii către sport! Aceasta este concluzia discuţiei de azi cu foste mari glorii ale clubului şi cu suporterii alb-roşii, la care am fost alături de Rareş Hopincă, candidatul PSD-PNL la primăria sectorului 2. Rareş nu este doar un mare dinamovist, ci şi un om de administraţie cu vizune care ştie că noua arenă este un proiect care depăşeşte graniţele fotbalului". Liderul PSD a mai spus că "este o investiţie de peste 170 de milioane de euro, care va deveni un standard de modernitate al sectorului 2 în mandatul său de primar". "Deşi sunt un fan al unei mari rivale, le-am transmis suporterilor dinamovişti că imi doresc ca echipa de fotbal să aibă succes atât în seara asta, cât şi la meciul următor şi să rămână în prima ligă. Fiindcă una dintre cele mai frumoase galerii din România merită din plin asta!", a conchis Ciolacu.

  La începutul anului se anunţa călucrările la stadionul Clubului Sportiv Dinamo, din şoseaua Ştefan cel Mare nr.7-9, sector 2, una din cele mai celebre arene din ţară, ar putea începe în acest an, dacă Hotărârile de Guvern privind finanţarea şi, respectiv, demolarea construcţiilor de pe actualul amplasament, vor fi aprobate. Conform oficialilor C.S. Dinamo, până la obţinerea de către Compania Naţională de Investiţii şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a HG de finanţare, C.S. Dinamo a finalizat etapa de expertizare tehnică necesară demolării vechiului stadion Dinamo şi clădirilor de pe suprafaţa alocată noii arene, în vederea determinării soluţiilor pe baza cărora se va obtine ulterior, prin Ministerul Administraţiei şi Internelor, Hotărârea de Guvern pentru demolare. Conform proiectului, pentru care APM Bucureşti a emis Decizia etapei de încadrare, construcţia se va desfăşura pe 175.377 de metri pătraţi şi va avea 25.000 de locuri în tribune. Stadionul ar urma să obţină şi acreditare UEFA pentru competiţii internaţionale de fotbal, însă va putea găzdui şi meciuri de rugby.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Locuinţe

  Piaţa Imobiliară

  Amenajări

  Materiale

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Legea

  Internaţional