Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2025

Vilă cu patru dormitoare

F.A. Proiecte /

Vilă cu patru dormitoare
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Suprafaţa construită la sol125,64 mp

    Suprafaţa desfăşurată totală241,02 mp

    Suprafaţa desfăşurată fără terase210,66 mp

    Suprafaţă terase, verande, balcoane30,36 mp

    Suprafaţă utilă 158,88 mp

    Funcţiuni

    Locuinţa unifamilială prezentată are regimul de înălţime parter plus etaj şi permite şi o eventuală mansardare peste etaj cu o suprafaţă de la 40 până la 60 mp utili. Are acces la toate utilităţile (apă-canal, gaze, electricitate).

    Locuinţa este destinată unei familii compusă din patru - şase persoane, incluzând şi o cameră la par-ter cu acces direct care poate fi utilizată ca birou.

    Locuinţa are o arhitectură clasică oferind tot con-for-tul locatarilor, elementele de modernitate fiind constituite de suprafeţele generoase ale camere-lor, teraselor şi balcoanelor.

    Accesul principal în locuinţă se face la parter, într-un hol de peste 18 mp din care se pătrunde în ca-me-ra de zi, deschisă spre locul de luat masa şi bu-că-tărie. La parter se mai află un birou (care poa-te fi folosit şi ca dormitor) şi o baie.

    Etajul adăposteşte trei dormitoare, dintre care unul matrimonial de 19 mp, cu baie proprie. Celelalte două dormitoare sunt deservite de o singură baie.

    Sistemul constructiv

    Sistemul de fundare este de tip fundaţie continuă din beton simplu şi cuzineţi din beton armat. Struc-tura de rezistenţă este formată din pereţi din zidărie de cărămidă cu grosimea de 30 cm, stâlpi, centuri, grinzi şi planşeu peste parter şi etaj din be-ton armat. Compartimentările interioare sunt din cărămidă.

    Acoperişul este clasic din tablă zincată pe şarpantă din lemn termoizolat cu vată minerală.

    Termoizolarea locuinţei este realizată la pereţii ex-teriori cu polistiren expandat de faţadă în grosime de 5 cm, iar placa de la parter cu polistiren extrudat în grosime tot de 5 cm. Hidroizolarea fundaţiei este clasică cu carton bitumat şi bitum. Tâmplăria exte-rioară este din PVC cu geamuri termopan iar cea interioară din lemn, uşa de la intrarea principală fiind metalică.

    Finisaje interioare

    Pereţii şi tavanele sunt tencuite, gletuite şi zugră-vite cu vopsea vinilică albă. În bucătărie şi în gru-purile sanitare s-au prevăzut placări cu plăci de fa-ianţă până la înălţimea de 2.20 m.

    Pardoselile sunt din parchet laminat cu excepţia bucătăriei şi a grupurilor sanitare unde au fost prevăzute plăci din gresie glazurată.

    Finisaje exterioare

    Au fost prevăzute tencuieli, vopsitorii lavabile exte-rioare. Balcoanele şi terasele sunt placate cu plăci de gresie rezistentă la îngheţ.

    Instalaţiile aferente construcţiei

    Alimentarea cu apă şi evacuarea apelor uzate se face din şi în reţeaua stradală de apă-canal. Imobi-lul este dotat cu instalaţii sanitare moderne de cea mai bună calitate. Grupurile sanitare sunt ventilate natural. Alimentarea cu energie electrică se face de la reţeaua publică.

    Încălzirea imobilului se realizează cu calorifere tip panou din oţel, funcţionând cu apă caldă încălzită la 90 - 70 ° C. Sursa de încălzire o formează centrala termică cu tiraj forţat care funcţionează cu gaze naturale, amplasată în grupul sanitar de la parter.

    Măsuri de protecţie civilă

    Locuinţa nu va fi echipată cu spaţii care să asigure protecţia civilă deoarece se încadrează în preve-de-rile Ordinului MI nr.602/2003 care prevede autori-zarea construcţiilor civile fără adapost, cu supra-faţa desfăşurată mai mică de 600 mp şi fără subsol.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Piaţa Imobiliară

    Proiecte

    Amenajări

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Companii

    Internaţional