Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2019

Fabrică veche din Cluj-Napoca transformată într-o clădire de birouri

D.D. Ştirile Zilei /

 Fabrică veche din Cluj-Napoca transformată într-o clădire de birouri

Schneider Electric a asigurat soluţiile tehnice pentru transformarea fostei fabrici de confecţii clujene Flacăra în prima clădire din România care a obţinut cel mai înalt nivel de evaluare, conform criteriilor standardului internaţional BREEAM: clădirea de birouri Binarium, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Prin intermediul partenerului EcoXpert- Terabit din Cluj-Napoca, Schneider Electric a furnizat soluţiile sale de curenţi tari (tablouri electrice smart, baterie de compensare, bare capsulate verticale, bare capsulate orizontale, bare de iluminat cu comunicaţie), sisteme pentru centre de date (rack-uri, UPS, unităţi de climatizare în row, chiller IT, bare capsulate şi tablou de distribuţie, sistem de monitorizare DCIM) şi sistemul BMS Ecostruxure Building Operation. Soluţia BMS integrează 6 servere de automatizare distribuite, peste 550 butoane şi senzori pe protocol de comunicaţie KNX, 32 Interfeţe Dali, peste 30 de automate cu funcţii de variaţie flux luminos, control jaluzele exterioare, peste 35 echipamente Smartlink din tablourile comunicante tip Smart Panel.

Vasile Ploscariu, General Manager Terabit a declarat că: "Considerăm că această clădire este perfect adaptată şi complet aliniată în actualele tendinţe ale soluţiilor integrate de automatizare ale clădirilor şi reprezintă fidel arhitectura şi conceptul unei infrastructuri IoT de nivel înalt, specifică pentru clădirile de birouri moderne. Aceasta asigură o operare optimă pe toată durata de viaţă a clădirii, ceea ce va permite controlul şi reducerea continuă a costurilor de exploatare, odată cu asigurarea unui confort sporit şi a unei productivităţi maxime a utilizatorilor".

În prezent, Binarium găzduieşte birourile a peste 600 de angajaţi ai unor companii cunoscute din domeniul IT.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice.

Investiţii

Perspective

Companii

Sisteme de securitate socială în sectorul de construcţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

România s-a confruntat şi se confruntă în sectorul de construcţii cu aceleaşi probleme - dependenţa de vreme, schimbări frecvente ale angajatorilor, costul formării profesionale greu de suportat de către companii şi recent cu o acută lipsă de forţă de muncă calificată - cu care se confruntă sectorul şi în alte ţări europene.

Porotherm - Sistem de zidărie ceramică

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

Blocurile ceramice şlefuite, de înaltă precizie, Porotherm Profi sunt unice pe piaţa din România şi înglobează tehnologie de producţie de cea mai nouă generaţie.

Internaţional