Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2023

Acţiunile China Evergrande Group, cel mai îndatorat dezvoltator imobiliar din lume, au scăzut luni cu 87%

S.B. Ştirile Zilei /

Acţiunile China Evergrande Group, cel mai îndatorat dezvoltator imobiliar din lume, au scăzut luni cu 87%

Acţiunile celui mai îndatorat dezvoltator imobiliar din lume, China Evergrande Group, au scăzut cu până la 87% la deschiderea de luni, acestea fiind tranzacţionate pentru prima dată după 21 martie 2022, informează news.ro.

Titlurile China Evergrande Group au scăzut luni până la 22 de cenţi Hong Kong, comparativ cu ultima lor închidere, la 1,65 dolari Hong Kong pe acţiune, pe 18 martie 2022.

Reluarea tranzacţiilor vine în momentul în care compania a înregistrat o pierdere de 39,25 miliarde de yuani (5,38 miliarde de dolari) pentru cele şase luni încheiate în iunie, o pierdere mai mică în comparaţie cu pierderea de 86,17 miliarde de yuani consemnată în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Veniturile au fost de 128,81 miliarde de yuani, în creştere de la 89,28 miliarde de yuani în iunie 2022.

În iulie, compania cu probleme financiare a solicitat protecţie în caz de faliment în conformitate cu Capitolul 15, la o instanţă din SUA, care îi protejează activele din SUA de creditori în timp ce lucrează la un acord de restructurare în altă parte.

În declaraţia financiară depusă la bursa din Hong Kong, Evergrande a dezvăluit că avea datorii totale de 2.390 miliarde de yuani în luna iunie a acestui an, puţin mai mici decât cele 2.440 miliarde de yuani din cele şase luni încheiate la 30 iunie 2022.

În iunie, Evergrande avea active totale de 1.740 miliardee de yuani, inclusiv numerar total, echivalente de numerar şi numerar restricţionat de 13,4 miliarde de yuani.

Evergrande a intrat în incapacitate de plată în 2021 şi a anunţat un program de restructurare a datoriilor offshore în martie, după ce s-a străduit să finalizeze proiectele şi să ramburseze bani furnizorilor şi creditorilor.

La începutul acestui an, compania a înregistrat o pierdere combinată de 81 de miliarde de dolari în raportul său privind câştigurile de mult aşteptate.

Pierderile nete pentru 2021 şi 2022 au fost de 476 miliarde de yuani şi, respectiv, 105,9 miliarde de yuani, ca urmare a deprecierii proprietăţilor, restituirea terenurilor, pierderile la active financiare şi costurile de finanţare, a spus compania.

În 2020, înainte să intre în default, Evergrande a înregistrat un profit net de 8,1 miliarde de yuani.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Mobilier

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional