Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2021
Abonament gratuit

ADEPLAST:Alegerea culorilor pentru zugrăveală, o joacă pentru cei creativi şi curajoşi

G.B Ştirile Zilei /

Alegerea culorilor pentru zugrăveală, o joacă pentru cei creativi şi curajoşi

Schimbările periodice în casă sunt obligatorii pentru o bună sănătate, atât fizică, cât şi psihică. În plin sezon al construcţiilor şi renovărilor, Adeplast vine cu câteva sfaturi legate de alegerea celor mai potrivite culori pentru pereţi, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, un alb strălucitor poate să lase impresia unui spaţiu mult mai mare decât este în realitate, în timp ce o nuanţă caldă poate să inducă o stare de bine, de linişte, de confort.

Verde - Este o culoare odihitoare, mai ales în tonuri deschise. Aceasta ajută la deconectarea nervoasă, la meditaţie, la echilibru şi conferă ideea de siguranţă. De asemenea, este considerată culoarea speranţei.

Galben - Este o culoare care dă senzaţia de caldură şi de intimitate. În plus, se consideră că încurajează comunicarea. Bucătăria este camera căreia i se potriveşte foarte bine această culoare.

Roşu - Este culoarea pasiunii, fiind şi un stimulator intelectual. Folosirea ei în exces poate deveni copleşitoare, aşa că mulţi designeri recomandă să fie aplicată pe un sigur perete, de obicei în living.

Roz - Este culoarea dragostei. Romantică şi afectivă, aceasta este ideală pentru dormitoare. Este totuşi o culoare feminină, aşa că trebuie găsite soluţii în amenajare care să echilibreze acest aspect.

Portocaliu - E o culoare care dă impresia de sănătate şi optimism. Este recomandat pentru livinguri şi bucătării, dar cu menţiunea că aceste spaţii trebuie să fie generoase şi bine luminate.

Albastru - Îndeamnă la calm, concentrare şi linişte. Este o culoare potrivită pentru aproape toate camerele, dar recomandarea designerilor este să se aleagă o nuanţă mai caldă pentru a evita riscul ca încăperile să pară reci, neprimitoare.

Maro - Este o culoare care are darul de a crea o atmosferă confortabilă, primitoare, dar, în acelaşi timp, conferă şi o senzaţie de putere şi forţă. Este o culoare recomandată mai ales la livinguri.

Violet - E o culoare a bucuriei şi stimulează creativitatea. Este o culoare foarte puternică, aşa că folosirea în exces poate dăuna. Este recomandată de obicei pentru dormitoare.

Într-o locuinţă nu este obligatoriu să se folosească aceeaşi culoare în fiecare cameră, chiar dacă aşa este garantat un design uniform. Acesta se poate obţine, însă cu multă atenţie, şi în cazul utilizării mai multor culori şi nuanţe. Mai mult, există şi combinaţii de două culori recomandate pentru o singură încăpere. Aici, cea mai simplă alegere este alegerea unui perete de accent. Astfel se vopseşte un perete într-o culoare puternică, iar pentru ceilalţi sunt alese culorile neutre. Dacă doriţi să aveţi două sau chiar mai multe culori pe un singur perete, şi aici aveţi numeroase soluţii. De exemplu, galben şi violet deschis, bej şi maro sau bej şi albastru deschis pot reprezenta variante inspirate pentru oricine vrea să alunge monotonia din casă, se arată în comunicat.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Materiale

Investiţii

Perspective

Companii