Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2024

ADVERTORIALCele mai comune utilizări pentru plasa sudată

Ştirile Zilei /

Cele mai comune utilizări pentru plasa sudată

În lumea construcţiilor, fiecare material are o importanţă specifică, iar plasa sudată nu face excepţie. Denumită şi "plasa de Buzău", aceasta este un material de construcţie robust, utilizat frecvent în multe industrii, datorită proprietăţilor sale ce îi oferă rezistenţă şi durabilitate. În construcţii, este cel mai des folosită pentru armarea betonului, însă acest tip de plasă are utilizări variate.

Construcţii şi armături

De exemplu, plasă sudată de 8 mm este un element de bază în construcţiile moderne, fiind utilizată extensiv ca armătură în structurile din beton armat. În acest context, este adesea integrată în pereţi, grinzi, stâlpi şi planşee pentru a întări şi consolida betonul. Utilizarea sa oferă multiple beneficii, printre care creşterea rezistenţei şi durabilităţii structurii finale.

Prin distribuirea uniformă a tensiunilor, plasa contribuie la prevenirea crăpării betonului, în special în zonele supuse unor încărcături şi presiuni ridicate. De asemenea, facilitează gestionarea contracţiei şi dilatării termice ale betonului în timp, contribuind la menţinerea integrităţii structurale pe termen lung.

Garduri şi balustrade

Datorită rezistenţei şi durabilităţii sale, plasa sudată este utilizată pentru confecţionarea gardurilor de grădină, a celor din jurul terenurilor industriale sau comerciale şi a balustradelor pentru scări sau terase. În domeniul grădinăritului şi amenajării peisagistice, plasa sudată este utilizată pentru protecţie şi delimitarea clară a spaţiului.

Pentru zonele industriale sau comerciale, gardurile confecţionate din acest material oferă o barieră robustă şi fiabilă pentru securitatea proprietăţii şi a echipamentelor. Rezistenţa la coroziune şi deteriorare face ca plasa sudată să fie ideală pentru utilizarea în exterior, rezistând condiţiilor meteorologice variate. În plus, nu necesită întreţinere constantă.

Cuşti

Plasa sudată este utilizată pentru construirea cuştilor destinate animalelor de fermă, cum ar fi păsările sau iepurii. Aceste cuşti asigură un mediu sigur şi controlat pentru creşterea şi îngrijirea animalelor. Această plasă oferă o serie de avantaje semnificative în construcţia cuştilor, fiind robustă, durabilă şi uşor de întreţinut. Cuştile realizate din aceasta asigură o ventilaţie optimă şi permit o bună circulaţie a aerului în interior, creând un mediu confortabil şi sănătos pentru animale.

Barieră împotriva rozătoarelor

Pe lângă utilizarea anterior menţionată, plasa serveşte ca o barieră eficientă împotriva pătrunderii rozătoarelor şi a altor animale dăunătoare în diverse medii, inclusiv subsoluri şi depozite. Datorită structurii sale robuste şi a dimensiunilor mici ale ochiurilor, plasa sudată constituie o barieră eficientă pentru a preveni accesul şoarecilor, şobolanilor şi a altor specii mici, în aceste spaţii predispuse la "musafiri".

Mai mult, plasa oferă un nivel crescut de protecţie împotriva deteriorării şi contaminării provocate de aceste animale, care pot afecta proviziile stocate, echipamentele sau chiar structura clădirilor. Utilizarea plasei sudate în aceste contexte este o soluţie practică şi accesibilă pentru a menţine un mediu sigur şi igienic în mediile amintite.

Alegerea potrivită a plasei sudate trebuie făcută în funcţie de tipul de construcţie şi cerinţele acesteia. Înainte de a face achiziţia, verifică recomandările şi specificaţiile producătorului. În cazul proiectelor de amploare mare, este necesară utilizarea unei game variate de dimensiuni pentru plasa sudată. Grosimea plasei va fi aleasă în funcţie de tipul construcţiei. De regulă, pentru construcţiile de dimensiuni medii, se recomandă plasa de 6 mm sau 8 mm, în timp ce pentru renovarea structurilor mai vechi este preferabilă plasa de 10 mm.

Aşa cum ai văzut, această plasă îşi are aplicabilitatea în mai multe arii, astfel poate fi adaptată pentru a se potrivi diferitelor nevoi, atât în medii rezidenţiale, cât şi în cele industriale. Sfatul nostru este să achiziţionezi acest material din locuri avizate, indiferent dacă acestea sunt magazine fizice sau online. Citeşte informaţiile suplimentare oferite de producător şi alege un model calitativ. Fă din orice proiect o reuşită, cu ajutorul profesioniştilor în domeniu!

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional