Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2023

ADVERTORIALCreşte valoarea unei case de vânzare montând pavilioane şi pergole de grădină?

Ştirile Zilei /

https://elements.envato.com/

https://elements.envato.com/

Dacă ai o casă de vânzare, te-ai gândit că renovările şi îmbunătăţirile curţii vor adăuga valoare proprietăţii? Este un lucru ştiut că o grădină frumoasă este un criteriu important pentru mulţi cumpărători, mai ales că pandemia a schimbat modul de gândire şi obiceiurile multora dintre noi. Încă de atunci s-a observat o tendinţă de utilizare a spaţiilor exterioare ca extinsii ale camerelor de zi, ceea ce implică servirea meselor, petrecerea momentelor de relaxare şi socializare, ba chiar şi munca de la distanţă... în aer liber.

Deci, putem spune că înfiinţarea unui loc de evadare în aer liber este exact ceea ce mulţi cumpărători îşi doresc şi caută. Şi, dacă poţi să le creezi o oază de linişte în curtea casei prin instalarea de pavilioane şi pergole de grădină, de ce să nu o faci? Mai ales că va adăuga un plus de valoare acelei proprietăţi.

Cortul pavilion: o soluţie excelentă pentru umbră şi intimitate

Corturile de grădină sunt soluţii minunate pentru a crea zone umbrite, unde oricine poate sta până târziu să se relaxeze sau să socializeze. Mai mult, acest tip de mobilier este de preferat în cazul în care gardul are o înălţime destul de mică pentru a adăuga un plus de intimitate şi a evita privirile indiscrete. În plus, anumite modele sunt prevăzute şi cu plase de ţânţari, esenţiale în serile călduţe de vară care îmbie pe oricine să petreacă timpul în natură.

Pergolele adaugă valoare estetică locuinţei

Să facem abstracţie de la aspectele practice şi să ne concentrăm şi pe partea estetică. Este de la sine înţeles că pe piaţa de bricolaj vei găsi o mulţime de modele de pergole foarte trainice şi armonioase care să se integreze plăcut în curtea casei. Cu siguranţă vei găsi un produs potrivit fie că există multă vegetaţie, plante şi pomi împrejur, fie că grădina este amenajată minimalist cu gazon şi alei pietruite.

Corturile de grădină creează adevărate sufragerii în aer liber

În anotimpul cald se petrece mult mai mult timp în aer liber, iar amenajată corect, grădina va deveni un spaţiu excelent pentru relaxare şi socializare, asemenea unei sufragerii. Totuşi, pentru aceasta este necesară parcurgerea mai multor paşi, cum ar fi:

1.Placarea terenului folosind dale şi pavele sau plantând gazon

2.Instalarea unei pergole sau a unui cort pavilion pentru protecţie împotriva razelor de soare şi a stropilor de ploaie

3.Adăugarea unui mobiler de grădină modern, compus fie din masă şi scaune, fie dintr-un balansoar

4.Iluminarea spaţiului utilizând ghirlande solare, lămpi de grădină sau chiar un felinar

5.Înfrumuseţarea perimetrului utilizând ghivece cu flori şi pietre decorative.

Aşadar, aceste acţiuni de îmbunătăţire a spaţiilor exterioare vor genera un prim impact plăcut care să genereze un interes crescut. Mai mult, adăugarea unor soluţii de umbrire este o decizie uşoară deoarece nu implică o valoare ridicată a costurilor şi nici nu necesită autorizaţie de contruire. Întotdeauna, detaliile vor face diferenţa.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Mobilier

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional