Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2022
Abonament gratuit

ADVERTORIALSoluţie pentru o execuţie mai rapidă, economică şi calitativă a planşeelor: sistemul modular TOPEC

Ştirile Zilei /

Soluţie pentru o execuţie mai rapidă, economică şi calitativă a planşeelor: sistemul modular TOPEC

Alegerea tipului de cofraj potrivit pe un şantier de construcţii este decisivă pentru modul şi timpul în care lucrarea progresează. În acest scop, sistemul modular din aluminiu TOPEC®, oferit de Hünnebeck România, vine cu trei categorii principale de avantaje: rentabilitate, calitate superioară a rezultatului final şi siguranţă sporită în exploatare.

O soluţie specializată pentru planşee, care bifează cu brio toate aceste categorii, o reprezintă sistemele modulare din aluminiu, fără grinzi. Sunt o variantă dedicată proiectelor rezidenţiale, clădirilor de birouri sau comerciale, care se pretează atât la construcţiile realizate în sistem de planşeu-dală, cât şi la cele de tip cadre.

În ceea ce priveşte rentabilitatea, sistemul TOPEC, eficientizează costurile financiare şi de timp în primul rând prin utilizarea extrem de simplă. Echipele de pe şantier pot învăţa foarte uşor să lucreze cu acest sistem, care se montează manual şi rapid.

În cazul sistemului modular de cofrare pentru planşee TOPEC®, oferit pe piaţa locală de Hünnebeck România, panourile din aluminiu cu greutate redusă şi numărul mic de elemente necesare pentru punerea în exploatare fac să poată fi atinsă o viteză de cofrare sub 12 minute pe m² după o scurtă perioadă de familiarizare cu produsele.

Sistemul este foarte uşor de montat şi demontat datorită faptului că are doar două componente de bază, panourile şi popii. Popii de sprijin sunt prevăzuţi cu un mecanism de eliberare rapidă şi, pentru o durată lungă de utilizare, sunt protejaţi prin galvanizare la cald. De altfel, sistemul modular de aluminiu rezistă unui număr foarte mare de reutilizări.

Hünnebeck pune la dispoziţie şi un dispozitiv opţional de decofrare rapidă, precum şi un serviciu complementar rentabil şi modern curăţare finală profesionistă.

Din perspectiva siguranţei sporite, sistemul TOPEC® vine cu o documentaţie bine pusă la punct, care explică în detaliu atât instrucţiunile, cât şi normele de siguranţă, şi elemente precum sistemele de protecţie laterală, parapetele laterale de protecţie fixate cu reazem-papuc sau de siguranţă împotriva răsturnării.

Cofrajele modulare din aluminiu oferă şi un rezultat final excelent: datorită suprafeţei fără rugozităţi a foii cofrante, suprafaţa finisată a planşeelor aproape nu necesită prelucrări suplimentare. Suprafaţa cofrantă mai mare a panourilor TOPEC® înseamnă rosturi de îmbinare mai puţine şi mai netede comparativ cu alte tipuri de sisteme, motiv pentru care se obţine un beton aparent de calitate. Nu se formează asperităţi brute care necesită şlefuire, iar eventualele imperfecţiuni minore sunt foarte simplu de netezit.

În plus, dimensiunile panourilor ajută la cofrarea unor geometrii atipice, sistemul fiind unul foarte versatil. Toate aceste avantaje se transpun în reducerea timpului necesar finalizării construcţiei.

În peste un deceniu de când este oferit de Hünnebeck pe piaţa din România, sistemul modular de cofrare TOPEC® s-a dovedit a fi mai rentabil şi eficient decât sistemele tradiţionale pentru planşee. Printre proiectele din portofoliul companiei care au beneficiat de avantajele acestui sistem pentru planşee se numără:

✓ Blocul Studium Green din Cluj-Napoca, pe 16 niveluri, construit de Mono Construcţii.

✓ Clădire rezidenţială din Siseşti, Bucureşti, cu 6 niveluri, construită de Work Construct.

✓ Ansamblu hotelier Mamaia Nord- 6 cladiri construite de Nordis.

✓ Ansamblul rezidenţial Stejarii 2, Sector 1, Bucureşti, construit de Confrasilvas.

✓ Estoria City, clădire rezidenţială şi de birouri cu 15 niveluri din Bucureşti, dezvoltată de HidroTop.

Hünnebeck România este parte a companiei germane Hünnebeck, una dintre mărcile de tradiţie din portofoliul grupului american Brand Safway. Hünnebeck, cu sediul în Europa, a luat naştere în urmă cu peste 90 de ani, în 1929, şi este unul dintre principalii furnizori europeni de echipamente de cofraj, schele şi sisteme de siguranţă caracterizate de o calitate înaltă, flexibilitate şi rentabilitate. Hünnebeck oferă, de asemenea, o gamă largă de servicii destinate proiectelor, variind de la inginerie, logistică de şantier, servicii de curăţenie şi reparaţii, instruire a utilizatorilor şi servicii de cofraj până la dezvoltarea completă a proiectului. Hünnebeck este parte a diviziei de cofraj din cadrul Brand Safway, divizie ce include şi SGB (OrientulMijlociu / Asia) şi Aluma Systems (America de Nord şi America Latină).

În România, Hünnebeck deţine două sedii şi depozite în Bucureşti - Rudeni şi în apropiere de Cluj-Napoca - Căpuşu Mare, în cadrul cărora activează cca. 80 de angajaţi.

Brand Safway cu sediul central în Kennesaw, GA, SUA, este furnizor principal de servicii de specialitate pentru pieţele internaţionale de energie, de industrie şi pentru pieţele de infrastructură din întreaga lume. Gama extinsă de servicii include schele şi echipamente de acces, servicii de protecţie împotriva coroziunii, servicii de anvelopare şi vopsire, de izolare, ignifugare, material refractare, servicii mecanice, inginerie, sisteme de cofrare şi eşafodaj. Ca parte a prezenţei sale globale, Brand Safway serveşte peste 30.000 de clienţi din întreaga lume printr-o reţea strânsă de peste 40.000 de angajaţi în 225 de locaţii din 30 de ţări.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional