Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

Akcent Development a început construcţia Akcent City, cu 723 apartamente

T.B. Ştirile Zilei /

Akcent Development a început construcţia Akcent City, cu 723 apartamente

Akcent Development a început construcţia a 723 de apartamente în zona Bucureştii Noi în complexul Akcent City, cel mai mare proiect de anvergură aprobat după intrarea în vigoare a reglementarilor privind normele nZEB în sectorul 1 al Capitalei, la doar 2 minute de staţia de metrou Jiului, şi care va atrage o investiţie de 90 de milioane de euro, se arată într-un comunicat al Akcent Development, remis redacţiei.

Complexul Akcent City, a cărui construcţie a început deja de o lună, va avea 5 blocuri care vor fi construite într-o singură fază, termenul de finalizare fiind de 24 de luni, respectiv octombrie 2025, menţionează sursa citată. Totodată, complexul, care va însuma de la garsoniere până la apartamente de 4 camere, va pune la dispoziţia locuitorilor 915 locuri de parcare, subterane şi supraterane, dar şi infrastructura necesară pentru montarea staţiilor de încărcare pentru autovehiculele electrice, se mai arată în comunicat.

Proiectul a fost autorizat la jumătatea anului trecut, iar premergător începerii construcţiei terenul a fost curăţat prin demolarea construcţiilor vechi existente pe acesta, o fostă hală industrială, astfel că noua investiţie va contribui la regenerarea urbană a zonei, conform sursei menţionate.

Autorizaţia de construcţie a fost emisă cu respectarea dispoziţiilor europene privind eficienţa energetică şi reducerea dioxidului de carbon, transmite compania.

Potrivit comunicatului, Laurenţiu Afrasine, CEO Akcent Development: "Akcent Development crede şi a crezut mereu în maturitatea pieţei şi în trendul crescător al nevoii de spaţiu locativ. Bucureştiul s-a dezvolat într-un ritm destul de alert, aşa şi cum ar trebui să fie o capitală europeană. Blocajul administrativ înregistrat la nivel de Capitală a dus la o scădere drastică a ofertei de apartamente noi pe piaţă. De asemenea, nivelul preţurilor la materialele de construcţii s-a stabilizat având drept consecinţă un preţ corect pe mp construit de dezvoltator. În luna august 2023, preţul pe metru pătrat solicitat pentru apartamentele noi de vânzare a crescut cu 3% faţă de aceeaşi lună a anului anterior. Ca o consecinţă a faptului că nu s-au mai livrat foarte multe apartamente noi a fost şi creşterea preţurilor apartamentelor vechi, în medie, cu 5%, conform datelor publice."

Facilităţile şi dotările pe care noul complex rezidenţial le va oferi au ca scop reducerea consumului de energie şi crearea unei comunităţi cu impact redus asupra mediului înconjurător, informează compania. Astfel, apartamentele vor avea centrale termice de ultima generaţie situate pe terasele blocurilor pentru care se va folosi forţa de gravitaţie pentru a face alimentarea cu agent termic a apartamentelor - cu implicaţii directe în consum redus de energie/costuri individuale pentru consumatorul final, arată datele comunicatului. De asemenea, pe terasele blocurilor vor fi montate panouri solare pentru reducerea consumului de energie electrică, va fi utilizată tâmplărie cu un înalt grad de eficienţă energetică menită să răspundă normelor nZEB, relatează sursa menţionată.

În plus, se va pune accent deosebit pe spaţiile verzi din complex, fiind amenajate doua zone de agrement pentru copii şi curţi private şi un procent semnificativ de spaţii verzi pentru locuitorii complexului.

Clădirile vor fi construite având un mix de faţadă termosistem - ventilată ce va asigura, de asemenea, un grad de eficienţă energetică foarte mare. Proiectarea ansamblului s-a facut pentru rezistenţa sporită la cutremure şi după ultimele normative, iar apartamentele vor avea încălzite în pardoseală, afirmă compania.

Conform sursei precizate, Laurenţiu Afrasine, CEO Akcent Development: "Desi mulţi "analişti" au previzionat căderea pieţei imobiliare, ieftiniri majore la apartamentele noi etc, vedem că acest lucru nu s-a întâmplat şi nici nu se va întâmpla nici în 2024. Anul 2023 a fost unul echilibrat din punct de vedere al pieţei imobiliare, adică a decurs conform aşteptărilor şi trendul a fost unul stabil. În 2024 vor fi ceva schimbări pentru că vom avea un an care ar putea fi dominat şi de agitaţie pe scena politică, având în vedere alegerile prezidenţiale, parlamentare, locale şi europarlamentare, care ar putea opri sau încetini reformele semnificative de care economia românească are nevoie pentru a rămâne competitivă pe termen lung."

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional