Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

ANL a recepţionat 19 locuinţe pentru specialiştii din sănătate şi învăţământ în municipiul Baia Mare

S.B. Ştirile Zilei /

ANL a recepţionat 19 locuinţe pentru specialiştii din sănătate şi învăţământ în municipiul Baia Mare

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepţionat, în municipiul Baia Mare, 19 locuinţe destinate închirierii, pentru specialiştii din domeniul sănătăţii şi învăţământului.

Locuinţele (9 garsoniere şi 10 apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Grănicerilor nr. 120, pe un regim de înălţime P+4E (parter+4 etaje), valoarea obiectivului de investiţie fiind de 4.945.011,37 lei (inclusiv TVA).

Până în prezent, în judeţul Maramureş, ANL a finalizat, în cadrul programului de construcţii locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, 642 de unităţi locative.

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii. În cadrul acestui program se evidenţiază două categorii de specialişti pentru care se pot realiza, distinct, investiţii, respectiv pentru cei din domeniul sănătăţii şi ai învăţământului, asigurându-se o stabilitate pentru aceştia la nivel local.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituţii financiare autorizate, inclusiv cu garanţia statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Sumele necesare finanţării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), din bugetele locale, precum şi din alte surse legal constituite.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional