Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2024

Apple, Samsung şi Google vor produce telefoane inteligente în India

Perspective /

Apple, Samsung şi Google vor produce telefoane inteligente în India
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  T ata Group urmează să înceapă asamblarea iPhone-urilor Apple în India, după ce grupul Wistron a aprobat vânzarea unităţii sale de producţie din India către conglomeratul Tata. O companie a grupului Tata va începe să producă iPhone-uri în India pentru pieţele interne şi globale, a anunţat ministrul adjunct pentru Tehnologia Informaţiei Rajeev Chandrasekhar, pe platforma de socializare X. Consiliul de administraţie al Wistron a aprobat vânzarea Wistron InfoComm Manufacturing India Private Limited către Tata Electronics Private Limited, pentru o valoare estimată la 125 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat al furnizorului din Taiwan, preluată de ministru. Apple a prezentat India drept următorul său mare motor de creştere, deoarece încearcă să mute o parte din producţie din China. Gigantul tehnologic a început asamblarea iPhone-urilor în India cu Wistron, în 2017, înainte de a se extinde prin contracte cu firme precum Foxconn şi Pegatron. În decembrie 2020, fabrica Wistron din Narasapura, din statul Karnataka, a fost forţată să se închidă timp de trei luni după ce muncitorii au distrus proprietăţi, în timpul protestelor pentru neplata salariilor, provocând pierderi de milioane de dolari.

  Alphabet Inc., firma mamă a Google, va începe să producă smartphone-uri în India, primul model urmând să fie Pixel 8, a declarat un director din cadrul grupului american, transmite Reuters. Dispozitivele ar urma să iasă de pe liniile de producţie în 2024, a precizat Rick Osterloh, vicepreşedinte pentru dispozitive şi servicii la Google. "India este o piaţă prioritară pentru smartphone-urile Pixel şi suntem decişi să aducem cele mai bune echipamente hardware şi capacităţi software ale noastre către oamenii din întreaga ţară", a spus Osterloh la evenimentul anual pe tehnologie organizat de Google în India. Osterloh a precizat că Google va încheia parteneriate cu furnizorii locali şi globali pentru primele sale smartphone-uri produse în India. Decizia companiei care este responsabilă de Android, cel mai utilizat sistem de operare pentru dispozitive mobile, înseamnă un nou succes pentru campania Guvernului de la New Delhi de a încuraja marii producători internaţionali de dispozitive să vină asambleze în India. Iniţiativa premierului Narendra Modi "Make in India" a atras investiţii mai mari din partea grupului american Apple Inc., care a început să îşi mute producţia de telefoane iPhone din China în India. De asemenea, producătorul american de cipuri de memorie Micron Technology a anunţat recent că are de gând să construiască prima sa uzină de semiconductori din India. Pe lângă producătorii americani de dispozitive, grupul sud-coreean Samsung Electronics Co. produce şi el telefoane Galaxy în India iar producătorii chinezi de dispozitive care utilizează sistemul Android au încheiat şi ei parteneriate cu producătorii locali.

  Ştirile zilei

  Revista
  BURSA Construcţiilor

  Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

  Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

  Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

  În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

  Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

  Piaţa Imobiliară

  Proiecte

  Amenajări

  Smart City

  Fotoreportaj

  Preţuri

  Finanţare

  Investiţii

  Legea

  Internaţional