Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2022
Abonament gratuit

ATU TECH:Piaţa de sisteme de securitate rezidenţiale a crescut la 220 de milioane lei în 2021

G.U. Ştirile Zilei /

Sorin Felea, director Atu Tech

Sorin Felea, director Atu Tech

Piaţa locală de sisteme de securitate pentru segmentul rezidenţial a urcat anul trecut la peste 220 de milioane de lei, cu aproape 50% mai mult faţă de finalul anului 2019, potrivit estimărilor Atu Tech (a2t.ro), magazinul online de sisteme de securitate din România, conform cifrei de afaceri, se arată într-un comunicat de presă.

Construcţiile noi, multe dintre ele presupunând şi instalarea de sisteme de securitate, au susţinut creşterea pieţei locale de sisteme de securitate. Totodată, revenirea românilor în ţară pe timpul pandemiei a coincis cu investiţii mai mari din partea acestora în zona de securitate, din dorinţa de a spori nivelul de siguranţă şi confort.

Potrivit sursei citate, Atu Tech estimează şi pentru acest an o creştere a pieţei de profil, într-un avans mai temperat faţă de anul trecut, de aproximativ 10%, în contextul unui an 2022 mai dificil din punct de vedere politic şi economic.

Sistemele de supraveghere video se regăsesc tot mai mult în preferinţele românilor, în contextul în care, pe segmentul rezidenţial, jumătate dintre sistemele de securitate achiziţionate au inclus camere video de supraveghere. Urmează, în preferinţele românilor, sistemele de securitate all-in-one, care includ alarme, supraveghere video, detectoare de fum şi de gaze, interfoane, automatizări, control acces etc.

Cât priveşte tehnologia integrată în aceste sisteme de securitate, românii caută soluţii integrate, digitalizate, mai multe produse şi sisteme de tip Smart Home.

"Încep să devină standard în preferinţele românilor camerele de supraveghere care includ microfon şi camerele de supraveghere care oferă imagini color pe timpul nopţii, la rezoluţii tot mai mari. O altă tendinţă importantă este dată de sistemele de supraveghere smart care pot face diferenţa dintre oameni, animale, autoturisme şi pot să facă detecţie inteligentă la mişcare, crescând astfel nivelul de acurateţe al alarmelor trimise şi îmbunătăţind semnificativ sistemele de securitate", spune Sorin Felea, director Atu Tech, menţionând că producătorii au început să introducă funcţii inteligente pe sistemele de supraveghere destinate segmentului consumer, iar soft-urile de tip AI, Deep Learning şi analiză video au ajuns chiar şi pe sistemele cu cost mic spre mediu.

De asemenea, camerele IP se bucură de o popularitate în creştere în rândul românilor, acestea având încorporate tehnologii de ultimă generaţie, combinate cu funcţii smart, la care se adaugă uşurinţa în instalare, pe o infrastructură de internet deja existentă, dar şi preţuri bune din partea producătorilor.

Conform comunicatului, specialiştii în sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) recomandă ca instalarea sistemelor de supraveghere video şi de alarmă, mai ales a celor profesionale, să fie făcută de instalatori profesionişti, autorizaţi. Instalarea necorespunzătoare poate duce la arderea sau la avarierea componentelor, dar, mai ales, la o programare greşită a sistemelor, aspect foarte important în buna funcţionare a acestora. Atu Tech (a2t.ro) vine în sprijinul clienţilor cu o reţea de peste 1.000 de instalatori profesionişti, care se extinde pe întreg teritoriul ţării (cea mai mare reţea de instalatori de sisteme de securitate din România), care pot asigura servicii de instalare şi mentenanţă.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional