Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2021
Abonament gratuit

Catinvest continuă extinderea Electroputere Parc şi finalizează o nouă clădire mixtă de birouri

G.U. Ştirile Zilei /

Catinvest continuă extinderea Electroputere Parc şi finalizează o nouă clădire mixtă de birouri

Catinvest continuă extinderea Electroputere Parc şi inaugurează cea de-a doua clădire mixtă de 12.700 de metri pătraţi de birouri de clasă A şi spaţii comerciale, ca parte a unei investiţii totale de peste 40 de milioane de euro, informează compania într-un comunicat de presă. Noua clădire include 8.300 de metri pătraţi de birouri şi 4.400 de metri pătraţi de retail, dar şi noi locuri de parcare subterane pentru chiriaşi şi clienţi.

Prin această nouă extindere, aripa de vest a Electroputere Parc ajunge la o capacitate totală de aproximativ 2.000 de angajaţi care pot lucra în spaţiile de birouri de clasa A. Noile birouri sunt deja închiriate de companii precum Ubisoft (liderul francez în industria jocurilor video) şi Operative Media, iar spaţiile de birouri inaugurate la finalul anului trecut sunt ocupate de Hella, liderul german specializat în sisteme de iluminat şi electronice pentru industria auto cu activităţi multinaţionale. În ansamblu, gradul de ocupare a birourilor din cele două clădiri mixte este de peste 65% şi este de aşteptat să crească rapid.

"La Catinvest, obiectivul nostru este să dezvoltăm permanent Electroputere Parc, oferind locuitorilor din zonă şi business-urilor locale un hub extrem de bine poziţionat şi foarte accesibil pentru activităţi profesionale şi de shopping. Odată cu deschiderea celei de-a doua clădiri de birouri clasa A şi spaţii de retail, consolidăm poziţia de lider a Electroputere Parc în regiunea Olteniei şi rolul de furnizor major de spaţii imobiliare mixte în regiune. În ciuda vremurilor pline de provocări pe care continuăm să le traversăm cu toţii, vedem un interes semnificativ din partea chiriaşilor de retail şi de birouri, pe fondul nevoii oamenilor şi companiilor de a reveni la normal cât mai curând posibil", a spus Jibril Semour, directorul general al Catinvest Eastern Europe.

"Suntem bucuroşi să ne putem muta studioul în această zonă dinamică a Craiovei, într-o nouă casă perfectă pentru creativitatea şi pasiunea echipelor noastre. Parteneriatul cu Catinvest ne va permite să asigurăm cele mai bune facilităţi pentru toţi colegii noştri de acolo şi să dezvoltăm în continuare Ubisoft Craiova într-o destinaţie pentru tinerele talente din oraş", a spus Cristian Pană, Managing Director Ubisoft România şi Serbia.

"Operative se concentrează pe furnizarea de soluţii tehnologice avansate pentru cele mai mari companii media din lume. Datorită Catinvest, avem acum posibilitatea să extindem amprenta angajaţilor în Craiova, valorificând acest nou spaţiu modern de birouri. Ne dedicăm creării de medii de lucru productive şi colaborative pentru angajaţi, concentrându-ne totodată pe siguranţă şi flexibilitate. Pe măsură ce tot mai mulţi angajaţi revin la locul de muncă în următoarele luni, suntem încântaţi să le oferim facilităţi la cele mai înalte standarde într-o parte accesibilă a oraşului", a declarat Lorne Brown, CEO al Operative.

Potrivit comunicatului, pe lângă această nouă clădire mixtă, lucrările de construcţie pentru o altă extindere a Electroputere Mall sunt de asemenea în desfăşurare la capacitate maximă. Această nouă extindere, care urmează să fie finalizată până în martie 2022, va aduce aproximativ 5.500 de metri pătraţi de retail, precum şi 1.000 de metri pătraţi de terasă exterioară pentru restaurante.

Mai departe, planurile de dezvoltare includ spaţii de retail, birouri şi alte servicii precum spaţii de co-working sau de tip aparthotel, cu un buget total de investiţii de aproape 60 de milioane de euro în următorii 2-3 ani, contribuind la dezvoltarea regiunii.

"Suntem o companie de familie, cu o perspectivă pe termen lung, ceea ce ne oferă posibilitatea de a continua să investim în proiectele noastre chiar şi în contexte dificile. Electroputere Parc este deja un centru regional de referinţă şi beneficiază de cea mai bună locaţie din oraş. Mi-am luat angajamentul să dezvolt în continuare acest activ excepţional pentru a răspunde mai bine nevoilor clienţilor", a spus Bertrand Catteau, preşedintele Catinvest Group.

Grupul francez de real estate Catinvest care deţine şi administrează Electroputere Parc mai deţine şi administrează alte câteva centre comerciale din România - galeriile comerciale Carrefour Orhideea şi Cora Pantelimon din Bucureşti şi Carrefour TOM din Constanţa - precum şi din Europa de Est - Auchan Savoya Park din Budapesta şi Tesco Borska Pole din Plzen. Catinvest activează, totodată, pe piaţa rezidenţială şi comercială din Franţa. În total, Catinvest deţine şi administrează peste 500.000 de metri pătraţi de spaţii în Franţa şi în Europa de Est.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Perspective

Companii

Internaţional