Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2019

CBRE a administrat dezvoltarea imobiliară a trei unităţi de producţie

I.V. Ştirile Zilei /

CBRE a administrat dezvoltarea imobiliară a trei unităţi de producţie

Compania de consultanţă imobiliară CBRE, a anunţat, joi, că a gestionat în ultimii cinci ani, prin divizia de Building Consultancy, proiectele de construire a trei unităţi de producţie din România, cu o suprafaţă de aproximativ 50.000 mp, care totalizează investiţii de peste 100 de milioane de euro.

Divizia de Building Consultancy din cadrul CBRE România a fost înfiinţată în anul 2012 prin cooptarea lui Gabriel Balaban, consultant tehnic în construcţii, a cărui experienţă în piaţa imobiliară totalizează în prezent 23 de ani. Divizia s-a extins în mod organic, diversificându-şi serviciile, astfel încât în ultimii cinci ani a fost responsabilă cu gestionarea proiectelor de construire pentru trei fabrici majore din diferite zone ale României: fabrica de elicoptere Airbus Helicopters de la Braşov, fabrica de sisteme electronice Kimball Electronics de la Timişoara şi, recent, fabrica pentru producţia de componente auto ThyssenKrupp Bilstein de la Sibiu.

"Extinderea diviziei de Building Consultancy ne-a permis să acoperim o arie largă de proiecte, atât din punct de vedere geografic, prin echipe dedicate local, cât şi din punct de vedere specializare multidisciplinară, mergând mai departe de sectorul spaţiilor de birouri şi fiind implicaţi în gestionarea proiectelor de construire de centre medicale sau unităţi de producţie industriala. În ultimii cinci ani, CBRE a oferit servicii de management de proiect şi control al costurilor pentru fabrici care totalizează investiţii ale clienţilor de peste 100 de milioane de euro, cu o suprafaţă cumulată de aproximativ 50.000 mp", a declarat Gabriel Balaban.

Noua fabrică ThyssenKrupp Bilstein a fost inaugurată la finalul lunii iunie şi reprezintă o extindere a unităţii existente, având ca scop producerea de amortizoare pentru clienţi precum Daimler, Jaguar Land Rover sau Porsche. Investiţia Thyssenkrupp a creat peste 350 de noi locuri de muncă la fabrica din Sibiu, care are acum în jur de 1.000 de angajaţi.

Companiile de producţie au generat 5% din cererea pentru spaţii logistice şi industriale înregistrată la nivelul primelor şase luni ale anului 2019, când a fost tranzacţionată o suprafaţă totală de 112.500 mp. Stocul modern de spaţii logistice şi industriale din România a atins, în primul semestru al anului 2019, pragul de 4,04 milioane mp, dintre care o suprafaţă de 55% se găseşte în proprietăţi din apropierea oraşelor regionale, potrivit companiei.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice.

Investiţii

Perspective

Companii

Sisteme de securitate socială în sectorul de construcţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

România s-a confruntat şi se confruntă în sectorul de construcţii cu aceleaşi probleme - dependenţa de vreme, schimbări frecvente ale angajatorilor, costul formării profesionale greu de suportat de către companii şi recent cu o acută lipsă de forţă de muncă calificată - cu care se confruntă sectorul şi în alte ţări europene.

Porotherm - Sistem de zidărie ceramică

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

Blocurile ceramice şlefuite, de înaltă precizie, Porotherm Profi sunt unice pe piaţa din România şi înglobează tehnologie de producţie de cea mai nouă generaţie.

Internaţional