Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

CBRE gestionează proiecte de construire şi amenajări interioare de peste 80 de milioane de euro

M.A. Ştirile Zilei /

Gabriel Balaban

Gabriel Balaban

Într-o perioadă în care situaţia impusă de pandemia COVID-19 a amânat multe investiţii, echipa de Building Consultancy a CBRE, liderul pieţei de consultanţă imobiliară, continuă să gestioneze proiecte aflate în derulare care cumulează investiţii totale de peste 80 mil. euro în domeniile medical, producţie şi IT&C în diferite zone din ţara noastră, se artă într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Divizia de Building Consultancy a fost înfiinţată în anul 2012 prin cooptarea lui Gabriel Balaban, considerat unul dintre cei mai experimentaţiconsultanţi tehnici în construcţii. În cei opt ani, Gabriel Balaban şi echipa sa au furnizat servicii de management de proiect şi control al costurilor pentru investiţii de aproximativ 800 milioane de euro, cu o suprafaţă totală de peste 1,1 milioane mp.

Gabriel Balaban, Head of Building Consultancy, CBRE România, a declarat: ""Proiectelepe care le administrămîn prezent prin serviciile de Project şi Cost Management continuă conform graficului, nu există încetiniri sau anulări. Sunt investiţii cu o valoare cumulată de peste 80 de milioane de euro şi aproape 800.000 mp în sectoare diverse, de la amenajări de spaţii de birouri la construireafabricilor de componente auto sau construcţii în domeniul medical, cum este Enayati Medical City, cea mai mare investiţie medicală din România ultimilor 30 de ani"., a declarat Gabriel Balaban, Head of Building Consultancy, CBRE România.

Potrivit sursei citate, printre proiectele pe care echipa CBRE le gestionează în prezent se numără amenajări de spaţii de birouri pentru companii din domeniile medical şi IT&C, aflate în proces de extindere sau de relocare. Un alt sector în care investiţiile merg mai departe chiar şi în perioada pandemiei este cel al producţiei, CBRE fiind implicată în gestionarea proiectelor de construire pentru o fabrică de componente auto, o fabrică de sisteme de iluminat şi diferite depozite. Investiţiile menţionate se află în Bucureşti şi în oraşele regionale, precum Timişoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Baia Mare şi Iaşi.

""Pe lângă investiţiile care continuă pentru care oferim deja servicii, în ultima lună am primit solicitări deservicii de project management pentru noi proiecte de amenajări de birouri şi due-diligence tehnicpentru diferite clădiri. Ne aşteptăm în continuare la o activitate destul de intensă atât pe sectorul spaţiilor de birouri, unde sunt companii care au target de mutare sau extindere, cât şi pe sectorul spaţiilor industriale, unde sunt planificate investiţii în proiecte speciale, cum sunt depozitele automatizate", a conchis Gabriel Balaban.

Divizia de Building Consultancy a CBRE, prin echipa sa de ingineri şi arhitecţi cu experienţă atât locală cât şi internaţională, furnizează servicii de management de proiect şi control al costurilor pentru spaţii de birouri, retail, hotelier, industrial, rezidenţial, medical, precum şi servicii de due-diligence tehnic, monitorizare de proiecte, workplaceconsultancy, change management şi alte servicii de consultanţă tehnică în domeniul imobiliar.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional