Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2020
Abonament gratuit

CEA MAI IMPORTANTĂ COMPETIŢIE DE DESIGN SUSTENABIL DIN LUMEUltimul apel pentru înscrieri la competiţia internaţională LafargeHolcim Awards, cu premii totale în valoare de două milioane de dolari

Ştirile Zilei /

Înscrierile la cea de-a şasea ediţie a celei mai importante competiţii mondiale de design sustenabil, LafargeHolcim Awards, se vor închide pe 25 februarie. Se caută atât proiecte realizate de profesionişti, precum şi idei curajoase ale generaţiei următoare care să îmbine soluţii de construcţii sustenabile cu excelenţă arhitecturală. Premiile aduc în prim-plan proiecte şi concepte din arhitectură, inginerie, urbanistică, ştiinţa materialelor, tehnologie de construcţii şi alte domenii conexe.

Organizată de Fundaţia LafargeHolcim, LafargeHolcim Awards este cea mai importantă competiţie mondială din domeniul proiectării durabile şi are loc simultan în cinci regiuni geografice, fiecare dintre acestea cu juriul său de specialişti independenţi renumiţi. Juriile regionale sunt conduse de Jeannette Kuo de la Karamuk Kuo Architects din Elveţia (pentru Europa), Reed Kroloff de la Illinois Institute of Technology din SUA (pentru America de Nord), Loreta Castro Reguera de la Taller Capital din Mexic (pentru America Latină), Mariam Kamara de la atelier masōmī din Niger (pentru Africa Centrală şi de Est) şi Nirmal Kishnani de la Universitatea Naţională din Singapore (pentru regiunea Asia Pacific).

Două categorii cu cerinţe diferite

Principala categorie a competiţiei este deschisă arhitecţilor, specialişti în urbanism, inginerilor, proprietarilor de proiecte, constructorilor şi firmelor de construcţii care prezintă soluţii sustenabile în proiecte de construcţii şi clădiri contemporane. Proiectele trebuie să fie într-o etapă avansată de design, să aibă o probabilitate ridicată de execuţie, iar construcţia să nu fi început înainte de 1 ianuarie 2019.

În plus, studenţii şi tinerii profesionişti (cu vârsta de până în 30 de ani) pot trimite concepte şi idei vizionare pentru a fi încadrate în categoria Next Generation a competiţiei. Lucrările pot fi într-un stadiu incipient al proiectării, fiind acceptate şi lucrări de cercetare şi de studio.

Participarea la concurs este gratuită, iar înregistrarea se realizează completând acest formular în limba engleză.

"Probleme ţintă" pentru construcţii sustenabile

Înscrierile sunt evaluate în funcţie de cinci "probleme ţintă" ale construcţiilor durabile, care urmăresc clarificarea principiilor susţinerii habitatului uman pentru generaţiile viitoare. "Problemele ţintă" acoperă inovaţia şi transferabilitatea; standarde etice şi incluziune socială; resurse şi performanţă de mediu; viabilitatea şi compatibilitatea economică; precum şi impactul contextual şi estetic.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în a doua jumătate a anului 2020 la ceremoniile de premiere susţinute pentru fiecare regiune. Aceştia vor concura ulterior pentru premiile globale LafargeHolcim din 2021, urmând a fi evaluaţi de către un juriu global condus de Hashim Sarkis de la Massachusetts Institute of Technology, SUA, şi curatorul Bienalei de Arhitectură din Veneţia din acest an.

Mai multe informaţii

- Prezentarea generală a competiţiei: www.lafargeholcim-awards.org/intro

- Introducere video a premiilor: www.lafargeholcim-awards.org/video

- Ghid înscriere: www.lafargeholcim-awards.org/guide

- Formular de înscriere: www.lafargeholcim-awards.org/enter

- Membrii juriului: www.lafargeholcim-awards.org/juries

- "Problemele-ţintă" pentru construcţii sustenabile: www.lafargeholcim-awards.org/target

- Răsfoiţi prin mai mult de 250 de proiecte câştigătoare la LafargeHolcim Awards: www.lafargeholcim-awards.org/projects

Despre Fundaţia LafargeHolcim

Încă din 2003, fundaţia LafargeHolcim urmăreşte să educe publicul general asupra rolului important pe care arhitectura, ingineria, urbanistica şi industria construcţiilor îl au în crearea unui viitor sustenabil. Fundaţia exprimă angajamentul sponsorului său, LafargeHolcim, de a creşte sustenabilitatea clădirilor şi construcţiilor. LafargeHolcim este lider global în materiale şi soluţii pentru construcţii.

Despre Holcim România

Holcim (Romania) S.A. activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcţii din România şi deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare, 17 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda şi Roman. Holcim are aproximativ 800 angajaţi în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei şi paginile de Facebook şi LinkedIn dedicate.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge şi Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experienţă combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii îşi propune să intre într-o nouă eră de tehnologii şi inovaţii de vârf în industria materialelor de construcţii, pentru a face faţă provocărilor secolului 21.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Consilier

Companii

Internaţional