Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

Centrul municipiului Galaţi, modernizat cu 18 milioane lei

Ana Felea Ştirile Zilei /

Centrul municipiului Galaţi, modernizat cu 18 milioane lei

Primăria municipiului Galaţi a încheiat un proiect important, derulat în mai multe etape, care a vizat modernizarea centrului oraşului, după ce au fost finalizate lucrările şi la Aleea de la P-uri, un spaţiu de care deja a fost dat în folosinţă gălăţenilor.

"Centrul este cartea de vizită a unui oraş modern, dar este şi spaţiul care aparţine tuturor locuitorilor. Am reuşit să aducem la noi standarde centrul Galaţiului, un demers fără precedent în istoria recentă. Pe scurt, proiectul nostru a cuprins zonele: Spicu-Romarta, Potcoava de Aur, Piaţa Regală, strada Domnească (zona centrală), Parcul Mihai Eminescu, Pasajul Dunărea, zona Potcoava de Aur-Trei Star şi Aleea de la P-uri. Acum oraşul nostru are un centru modern, deschis şi primitor. Complet schimbat. Este un proiect pe care mi l-am asumat şi un obiectiv îndeplinit", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Proiectul pentru modernizarea Aleii de la P-uri, zona cuprinsă între strada Navelor şi Parcul de la Elice, a vizat în principal reamenajarea completă a acestei zonei, a spaţiilor verzi, plantări de arbori, realizarea unei fântâni arteziene şi amenajarea unui curs de apă. Aleea are şi mobilier urban modern, sistem de drenare a apelor pluviale, precum şi un sistem de iluminat decorativ şi arhitectural.

Lucrările au fost derulate de Asocierea Tancrad SRL, Lemacons SRL şi ATU Consulting SRL în cadrul unui contract în valoare de circa 18 milioane de lei.

Astfel, Aleea de la P-uri va asigura un aspect unitar alături de Parcul de la Elice şi Faleza Dunării, care de asemenea vor fi modernizate.

În completare, în zona centrală, proiectele Primăriei vizează modernizarea străzii Domnească (pe segmentul str. N. Gamulea - str. Gării), a Piaţetei de la Biserica Greacă şi a Palatului Simion Gheorghiu.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional