Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

CERTION lansează partiţiile imobiliare de lux

F.D. Ştirile Zilei /

CERTION lansează partiţiile imobiliare de lux

În premieră în România, CERTION lansează partiţiile imobiliare de lux, un produs disponibil exclusiv pentru proprietăţile din cadrul proiectelor sale dezvoltate pe litoralul românesc sau la munte, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Zona proprietăţilor de lux este una exclusivistă. Practic, până recent, doar investitorii mari puteau avea acces la astfel de proprietăţi. Prin apariţia partiţiilor imobiliare de lux, aceste proprietăţi devin disponibile unui număr mai mare de co-investitori, ce pot culege roadele unei astfel de achiziţii, atât din punct de vedere imobiliar cât şi din punct de vedere financiar", a declarat Cătălin Scripcaru, CEO & Preşedinte CERTION.

Potrivit sursei citate, accesul pe piaţa proprietăţilor de lux este posibil chiar şi atunci când capitalul disponibil este insuficient sau nu se doreşte alocarea unei sumei mari într-o singură proprietate. Aici intervin partiţiile imobiliare, un concept iniţiat în Statele Unite ale Americii, la începutul anilor 90. Ideea de bază a partiţiilor imobiliare este aceea că oamenii nu vor să cumpere integral o proprietate de lux. Partiţiile imobiliare se referă la deţinerea unei astfel de proprietăţi împreună cu alţi co-proprietari.

"Sigur, putem cumpăra o proprietate de lux atât în co-proprietate cu cei mai buni prieteni sau cu alţi membri din familie. Spre deosebire de celelalte proprietăţi achiziţionate de către proprietari unici, partiţiile imobiliare de lux, bazate pe conceptul de shared-ownership, ne oferă, în acelaşi buget, posibilitatea diversificării deţinerilor, deci şi a riscurilor inerente achiziţiilor imobiliare", a explicat Gabriel Alexandru, CFO CERTION.

Pachetul oferit viitorilor proprietari include, ca protecţie împotriva inflaţiei, o chirie anuală garantată, oferită de operatorul hotelier dedicat, Loyal Paladin, calculată ca un procent de 7% din preţul de vânzare exprimat în euro. Spre exemplu, la o partiţie imobiliară de lux de 44.000 euro, chiria primită de co-proprietar este de 3.080 euro anual, arată sursa citată.

În octombrie, pe lista reşedinţelor private de lux şi a suitelor hoteliere ce vor fi vândute de CERTION prin sistemul de partiţii imobiliare, sunt incluse câte un penthouse din proiectele hotel şi reşedinţă de brand, GALILEO şi VOGH Olimp, se mai arată în comunicat.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional