Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

CITR: Hotelul Coroana de Aur din Bistriţa, cu o istorie de aproape 50 de ani, cumpărat cu 3,48 milioane euro

A.F. Ştirile Zilei /

Andrei Besoiu, Sales Manager, CITR Cluj

Andrei Besoiu, Sales Manager, CITR Cluj

CITR, în calitate de lichidator judiciar al Hotel Coroana de Aur SRL, a vândut cu 3,48 milioane de euro + TVA hotelul Coroana de Aur, clădire reprezentativă pentru Bistriţa, cu o istorie de aproape 50 de ani, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Deşi încă activăm într-un un context plin de incertitudini, iată că turismul joacă un rol important în economia românească şi atrage investitori. În cazul de faţă, o societate cu capital românesc, Drosera Building Bistriţa, deţinută de antreprenori locali, respectiv fraţii Moldovan, proprietarii cramei Jelna, împreună cu Florin Font, au cumpărat, în cadrul unei licitaţii publice, hotelul Coroana de Aur. Antreprenorii plănuiesc să investească în modernizarea hotelului şi să îi continue istoria. Suntem bucuroşi, şi de această dată, că am putut ghida cu succes acest proces şi că am reuşit salvarea unui nou obiectiv românesc cu tradiţie", declară Andrei Besoiu, Sales Manager, CITR Cluj.

Conform comunicatului, proprietatea imobiliară hotelieră tranzacţionată în cadrul unei licitaţii publice ce a avut loc pe 21 decembrie, este situata pe Strada Piaţa Petru Rareş numărul 4 din Bistriţa, compusă din teren de 2.958 mp şi construcţie în regim de înălţime S+P+3E, cu o suprafaţă construită de 1.900 mp, desfăşurată de 8.492,36 mp şi utilă de 6.978 mp.

Situat În centrul Bistriţei, Hotelul Coroana de Aur a fost inaugurat la 30 aprilie 1974, fiind cel mai reprezentativ hotel al oraşului. În acel an, primul grup de turişti englezi - membri ai Societăţii Transilvania din Londra - au fost pionierii turismului influenţat şi inspirat de personajul Dracula.

Hotelul Coroana de Aur a beneficiat de o renovare de proporţii încheiată la finalul anului 2013, devenind un hotel de patru stele. Hotelul oferă tuturor celor care îi trec pragul facilităţi moderne, într-o clădire impresionantă arhitectural.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional