Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2024

Code of Talent încheie implementarea unui proiect de inovare bazată pe inteligenţă artificială

S.B. Ştirile Zilei /

Code of Talent încheie implementarea unui proiect de inovare bazată pe inteligenţă artificială

Platforma Code of Talent a finalizat implementarea unui proiect de dezvoltare de soluţii IT&C în valoare totală de 6.785.053,57 lei, din care finanţarea nerambursabilă din fonduri UE, prin FEDR, s-a ridicat la 3.592.179,72 lei.

Obiectivul proiectului a constat în dezvoltarea unei noi generaţii de produs, respectiv a unei aplicaţii software inovatoare în domeniul microlearningului, care înglobează tehnologii avansate de inteligenţă artificială şi învăţare automatizată (Machine Learning), precum şi promovarea şi diseminarea pe scară largă a soluţiei respective.

Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 30 de luni, între 3 august 2020 şi 2 februarie 2023.

Platforma Code of Talent, dezvoltată 100% în România, este destinată în principal instruirii angajaţilor din companii. Cu ajutorul acestei soluţii, orice tip de conţinut (materiale de curs, proceduri etc.), precum şi programe de business (de exemplu campanii de vânzări, lansări de produs ş.a.m.d.) pot fi transformate în parcursuri de învăţare şi aplicare bazate pe micro-sarcini (microlearning). Aceste micro-sarcini pot fi rezolvate de angajaţi cu ajutorul telefonului mobil, într-un interval de timp de circa 3 până la 7 minute.

Conceptul de microlearning se bazează pe ample dovezi ştiinţifice care arată că oamenii asimilează informaţiile mai bine şi mai uşor dacă acestea sunt livrate în calupuri mici. Astfel, atunci când este folosit de către companii microlearningul se pretează cel mai bine asimilării de către angajaţi a unor procese de lucru bine definite, care combină nevoia de învăţare sau transferul de cunoştinţe cu nevoia de aplicare practică.

Avantajul major al unor asemenea soluţii este că angajaţii pot fi instruiţi direct la locul de muncă, cu costuri reduse şi pierderi minime de timp şi productivitate. În plus, deoarece aceste "micro-cursuri" servesc unor scopuri clar stabilite, impactul este imediat, iar evaluarea rezultatelor foarte precisă.

Soluţia dezvoltată de Code of Talent în cadrul proiectului recent finalizat reprezintă o nouă generaţie de produs şi înglobează tehnologii de Inteligenţă Artificială şi Machine Learning. Astfel, aplicaţia va recunoaşte preferinţele şi tiparul de învăţare ale fiecărui utilizator, ceea ce îi va permite să furnizeze o experienţă de învăţare cu adevărat personalizată. Cei care folosesc aplicaţia vor avea prin urmare ocazia de a învăţa aşa cum îşi doresc, fiind ajutaţi cu conţinut şi feedback personalizat, pentru ca învăţarea să fie nu doar eficientă, ci şi o experienţă plăcută.

Ce vizează noul proiect Code of Talent

"Obiectivul general este de a asigura creşterea competitivităţii sectorului de afaceri din România prin inovare în domeniul tehnologiei, atât în cadrul companiei, cât şi în interiorul organizaţiilor partenere şi al celor care vor utiliza soluţia noastră", explică Vlad Grigoriu, cofondator şi CEO al Code of Talent SRL, beneficiarul finanţării. "Avem în vedere dezvoltarea bazată pe inovare, prin întărirea capabilităţilor tehnice şi a resurselor umane proprii, dar şi prin colaborarea cu alţi jucători din industria tehnologiei. Pe termen mediu, avem în vedere continuarea expansiunii pe pieţele din Europa, Asia şi SUA."

Platforma digitală Code of Talent se bazează pe patru piloni. În primul rând, personalizarea: fiecare utilizator învaţă în ritmul propriu. În al doilea rând, învăţarea este asistată, utilizatorii fiind în permanenţă ghidaţi de un trainer sau de un expert. În al treilea rând, aplicaţia le oferă utilizatorilor posibilitatea de a comunica şi de a învăţa colaborativ. Nu în ultimul rând, unităţile de curs sunt structurate sub forma unor "misiuni" care îi implică în mod activ pe utilizatori. Din experienţa companiilor care au implementat astfel de sisteme de învăţare la locul de muncă, aceste soluţii, care transformă asimilarea unor informaţii adesea aride într-un joc atractiv, dau rezultate excelente.

Aceste caracteristici cresc gradul de implicare a participanţilor, rata de finalizare a cursurilor fiind de până la 10 ori mai mare decât în cazul platformelor convenţionale de e-learning. Unul dintre marile dezavantaje ale soluţiilor tradiţionale de e-learning este rata mare de abandon înregistrată în rândul utilizatorilor, din cauza duratei prea lungi a programului, a prezentării neatractive sau a lipsei unui feedback permanent.

Code of Talent este o platformă dezvoltată de Code of Talent SRL, societate comercială cu sediul în judeţul Ilfov, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J23/3797/2018.

Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, sub sloganul "Competitivi împreună".

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional