Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2020
Abonament gratuit

Colliers International atrage investitori interesaţi de achiziţia fostei unităţi de producţie Nestle de la Timişoara

M.A. Ştirile Zilei /

Laurenţiu Duică

Laurenţiu Duică

Compania de consultanţă imobiliară Colliers International a anunţat, joi, că a fost desemnată agentul exclusiv de vânzare al fostei fabrici deţinute de gigantul elveţian Nestle la Timişoara, informează News.ro.

Proprietatea, care are o suprafaţă de peste 21.000 de metri pătraţi, se află în zona industrială şi logistică din vestul Timişoarei, la doar 300 de kilometri de Budapesta. Poate fi adaptată pentru activităţi de producţie alimentară, producţie de componente auto sau pentru un centru de distribuţie pentru firme de curierat.

Laurenţiu Duică, Partner & Head of Industrial Agency în cadrul Colliers International Romania, a declarat: "Locaţia fabricii este foarte atractivă atât pentru companii axate pe piaţa locală, oferind o conexiune la autostrada A1 la doar 20 de kilometri distanţă, cât şi pentru investitori orientaţi mai mult către Europa Centrală şi de Vest, care ar avea din această poziţie acces facil la autostrada directă către Budapesta şi către Viena. Spaţiul este modernizat şi foarte versatil, oferind astfel multiple oportunităţi potenţialilor investitori".

Fosta fabrică Nestle se află în unul dintre centrele industriale ale oraşului Timişoara, unde sunt prezente alte companii internaţionale mari, precum Smithfield, Continental Contithech, Kromberg & Schubet şi ELBA Lighting International. Aflată în proprietatea Nestle din anul 2000, fabrica dispune de un spaţiu de 10.000 de metri pătraţi de producţie şi peste 2.000 de metri pătraţi de birouri, având toate utilităţile necesare.

"Timişoara este un hub regional major şi, de aceea, există interes crescut pentru proprietăţi care pot susţine o nouă linie de producţie sau un centru de distribuţie pentru un investitor regional, reintrând astfel în circuitul economic şi contribuind la crearea de noi locuri de muncă. Semnalele din piaţă sunt încurajatoare şi discuţiile sunt deschise către potenţiali investitori, astfel că vânzarea ar putea fi încheiată în decurs de câteva luni, mai ales că proprietatea poate fi ocupată imediat", completează Laurenţiu Duică.

Proprietatea oferă în acelaşi timp şi posibilitatea dezvoltării unei unităţi suplimentare pe teren sau a reabilitării spaţiilor existente, iar autorizaţia de construire se poate obţine într-un termen mult mai scurt, având în vedere PUZ-ul existent şi reglementările în vigoare.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2020 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Internaţional