Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 1 / 2023

COLOR SMART: Piaţa de amenajări de lux îşi continuă creşterea, în ciuda contextului economic actual

G.D. Ştirile Zilei /

Piaţa de amenajări de lux îşi continuă creşterea, în ciuda contextului economic actual

Color Smart estimează o creştere de 35-40% a pieţei de amenajări de lux pentru anul 2023. Chiar dacă piaţa imobiliară traversează o perioadă de stagnare, cererea pentru produsele de amenajare premium va rămâne ridicată în continuare, conform unui comunicat remis redacţiei. În plus, clienţii din România sunt din ce în ce mai interesaţi de accesarea unor soluţii complete.

"Vânzările noastre de proiecte la cheie au reprezentat aproximativ 20% din veniturile Color Smart pe anul trecut. În 2023, ne propunem să creştem considerabil atât numărul acestora, cât şi ponderea în cifra de afaceri. Astfel, am început să promovăm mai mult gama largă de servicii oferite clienţilor noştri, care include de la materiale şi accesorii, până la servicii de consultanţă sau la proiecte la cheie realizate cu echipele noastre de aplicatori, totul într-un buget stabilit de la început. În acest moment avem mai multe proiecte care vor intra în execuţie, dintre care pot menţiona amenajarea unei clinici private şi a trei vile, situate în zone selecte din Bucureşti şi Predeal", a declarat Cătălina Trupşor, fondator şi CEO Color Smart Distribution.

Potrivit sursei citate, produsele premium din categoria vopsele lavabile şi produse decorative necesită o calificare superioară pentru a fi aplicate corespunzător. Serviciile de proiecte la cheie sunt cerute în special de beneficiarii care aleg produse lavabile premium sau vopsele decorative pretenţioase, deoarece aceştia îşi găsesc cu greu echipe de specialişti care ştiu să aplice aceste tipuri de materiale. Costul şi durata lucrărilor depind de preferinţele clientului, amploarea proiectului, locaţia sau tipul de materiale alese.

"Beneficiarii au parte de un management de proiect eficient, de un responsabil care coordonează toate activităţile, supraveghează derularea etapelor într-o ordine corectă, menţine relaţia cu aplicatorii. De asemenea, clienţii primesc o bugetare realistă încă de la începutul lucrării, fără costuri ascunse. Tot ce ţine de calitatea lucrării este prioritatea responsabilului de proiect. Dacă clientul este hotărât şi are planurile conturate, în cel mult două săptămâni putem stabili toate detaliile. Ulterior, amenajarea propriu-zisă mai durează între două săptămâni şi maximum două luni, în cazul proiectelor foarte mari. Astfel, cei care apelează la servicii premium nu îşi mai bat capul cu problemele tehnice sau financiare care apar de obicei atunci când aleg varianta do it yourself", a explicat Cătălina Trupşor.

Pe fondul inflaţiei în continuă creştere, preţurile materialelor destinate amenajărilor de lux vor creşte, dar nu la nivelul altor produse. Scumpirea materiilor prime şi reducerea exporturilor, creşterea preţurilor energiei, precum şi costurile mai mari pentru forţa de muncă vor duce anul acesta la o creştere a preţurilor în medie cu 30%, şi chiar cu vârfuri mult peste acest procent, conform estimărilor Color Smart.

În prezent, Color Smart are locaţii proprii, în Bucureşti, Constanţa, Bacău şi în Timişoara, precum şi o reţea formată din 13 distribuitori la nivel naţional: Cluj, Craiova, Oradea, Arad, Sibiu, Alba-Iulia, Râmnicu Vâlcea, Ploieşti, Focşani, Bacău, Piatra Neamţ, Braşov, Brăila. De asemenea, compania este prezentă în 9 depozite de profil din ţară. În portofoliul Color Smart se regăseşte o gamă largă de servicii ce pot fi achiziţionate de către clienţi, de la materiale şi accesorii, la servicii de consultanţă sau la proiecte la cheie realizate cu echipele sale de aplicatori, se mai arată în comunicat.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional