Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2022

Continental Hotels sărbătoreşte 30 de ani pe piaţa turistică din România

G.U. Ştirile Zilei /

Continental Hotels sărbătoreşte 30 de ani pe piaţa turistică din România

Continental Hotels, cel mai mare lanţ hotelier românesc, a împlinit anul acesta 30 de ani de activitate în România, conform unui comunicat de presă. În plus, compania oferă vouchere de vacanţă clienţilor şi potenţialilor clienţi pentru anul 2022, prin intermediul influencerilor implicaţi în campanie, în semn de recunoştinţă pentru suportul din ultimii ani şi pentru cei care vor urma.

Continental Hotels are o tradiţie de 30 de ani pe piaţa turistică din România. Încă de la început, obiectivele companiei au avut în vedere furnizarea de servicii hoteliere pentru segmentul turismului de afaceri. Astfel, în prezent, Continental Hotels este cel mai mare lanţ hotelier românesc cu 12 hoteluri ce acoperă piaţa de business (prin cele 10 hoteluri în 8 oraşe), dar şi piaţa de lux (Grand Hotel Continental în Bucureşti) şi economy (Hello Hotels tot în Bucureşti), oferind, în acelaşi timp, o gamă completă de servicii şi pentru segmentul MICE.

"30 de ani înseamnă mult. Înseamnă implicare, un efort extraordinar şi susţinut, multe provocări, pasiune pentru industrie, multă muncă şi perseverenţă şi, nu în ultimul rând, o echipă extraordinară.", declară Radu Enache, Preşedinte - Director General Continental Hotels. "Vreau să mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alături în toţi aceşti ani: întregii echipe, partenerilor şi colaboratorilor noştri, fără de care nu am fi dus experienţa turistică la un alt nivel, cât şi clienţilor noştri, care au fost acolo chiar şi în cele mai grele momente.", continuă acesta.

Potrivit sursei citate, portofoliul Continental Hotels cuprinde următoarele branduri hoteliere proprii: Grand Hotel Continental (5 stele), Continental Forum (4 stele), Continental (3 stele), Hello Hotels (2 stele), MyContinental (3 stele) precum şi cele de food & beverage: Concerto Restaurant, Balkan Bistro, Bistro Continental, MyBistro, Mondo Restaurant, Victoria Club, Tekaffe, Cofetăria Continental.

Rezultate financiare în 2021 şi previziuni pentru 2022

Conform comunicatului, în 2021, investiţiile companiei s-au ridicat la aproximativ 7 milioane de euro, iar cifra de afaceri estimată este la jumătatea celei din 2019, însă o depăşeşte pe cea din 2020.

În anul 2022, compania anunţă că se va observa o erodare a marjelor de profit operaţional ca urmare a majorărilor de costuri - utilităţi, salarii, materii prime şi materiale, precum şi costurile cu dobânzile - şi imposibilitatea regăsirii acestor costuri în tarifele hoteliere.

"Considerăm posibilă o similitudine cu anul 2021, ceea ce va duce la impunerea a două seturi de restricţii, similare cu cele aplicate în acest an. Ca urmare, nu vom vedea o dezgheţare completă a circulaţiei internaţionale şi nici a circulaţiei de business sau reluarea completă a evenimentelor de business. Iar aici mă refer la conferinţe şi training-uri la nivelul pre-pandemic sau a evenimentelor culturale.", declară Radu Enache, Preşedinte - Director General Continental Hotels.

Ca urmare a celor doi ani de restricţii şi limitări - 2020 şi 2021 - reprezentanţii companiei vorbesc de o efervescenţă tot mai mare în perioadele tipice pentru turism individual, de leisure, pentru oraşele clasice în preferinţele clienţilor, dar care ar putea include şi anumite preferinţe atipice, cum ar fi city-break-uri interne.

2022 se estimează a fi un an financiar mai bun în industria HORECA, anticipând o creştere de câteva procente, ponderată totuşi de anumite elemente macroeconomice. "Această creştere este însă ponderată de anumite elemente macroeconomice, printre care amintesc de creşterea nefirească, prea "liberă" a costurilor cu energia, creşterea salariului minim (ceea ce va duce şi la alte creşteri salariale în cascadă), nivelul inflaţiei, identificarea de resursă umană care să poată fi angajată în hoteluri, anul viitor avem în vedere inclusiv recrutarea de personal de peste hotare. Pe de altă parte, efecte pozitive vor fi generate de reintroducerea tichetelor de vacanţă pentru bugetari şi nu numai, de oportunităţile de afaceri identificate de investitori internaţionali, care vor decide să vină în România şi de lipsa întreruperilor în lanţurile de distribuţie ale firmelor prezente pe piaţa românească."

Planuri pentru 2022

Anul acesta, Continental Hotels a renovat şi reamenajat patru hoteluri: Continental Forum Bucureşti, Continental Forum Constanţa, MyContinental Sibiu şi MyContinental Bucureşti. Investiţia s-a ridicat la suma de 7 de milioane de euro.

Ca o continuare a planurilor de expansiunea, 2022 va include şi finalizarea investiţiei în MyContinental Bucureşti şi redeschiderea acestuia, cât şi începerea proiectului de la Braşov.

În acelaţi timp, având în vedere poziţia de contribuabil important, Continental Hotels va începe să raporteze din luna ianuarie a 2022 conform SAF-T (Fişierul Standard de Control Fiscal) şi va continua optimizarea anumitor procese financiare în vederea eficientizării activităţii de suport.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii