Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

Cordia România demarează lucrările de construcţie la faza a doua a proiectului rezidenţial Parcului20

G.U. Ştirile Zilei /

Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România şi Spania şi membru al Consiliului de Administraţie al Cordia

Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România şi Spania şi membru al Consiliului de Administraţie al Cordia

Cordia România, companie membră a grupului Futureal, a demarat lucrările de construcţie la a doua fază a proiectului rezidenţial Parcului20 din zona Expoziţiei, în nordul Bucureştiului, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Compania a realizat recepţia cu autorităţile pentru prima fază a proiectului şi a început vânzările pentru faza a doua Parcului20 în septembrie 2020.

Mauricio Mesa Gomez, country manager Cordia România şi Spania şi membru al Consiliului de Administraţie al Cordia, a declarat: "Continuăm planul nostru de dezvoltare a unor proiecte rezidenţiale de calitate în România, una dintre pieţele cheie ale grupului Futureal din Europa. Prima fază a Parcului20 este vândută în prezent în proporţie de peste 70%, am semnat peste 30 de rezervări pentru apartamente în faza a doua şi am început lucrările de construcţie pentru a doua fază a proiectului, compusă din 220 de apartamente destinate segmentului rezidenţial mediu-superior. Perspectivele de piaţă sunt favorabile, în ciuda situaţiei create de pandemia COVID-19, datorită cererii şi facilităţilor implementate de către autorităţi. Una dintre cele mai importante astfel de facilităţi pentru segmentul rezidenţial este modificarea legii prin care TVA-ul de 5% este aplicată pentru apartamentele cu un preţ de maximum 140.000 Euro, promulgată recent de preşedintele României, domnul Klaus Iohannis şi care va intra în vigoare în ianuarie 2021 Această modificare a legii anterioare, care a impus un plafon de preţ de 100.000 de euro, va permite mai multor persoane să achiziţioneze apartamente mai spaţioase şi de calitate superioară.''

Potrivit sursei citate, compania Concelex, care a construit prima fază a Parcului20, a fost desemnată antreprenor general pentru a doua fază a proiectului, în urma unei licitaţii la care au participat alte patru companii de construcţii.

Parcului20 este unul dintre primele proiecte inteligente din România, toate apartamentele din proiect fiind echipate standard cu sisteme smart home de ultimă generaţie. Grădina privată de peste 3.000 de metri pătraţi, staţiile de încărcare pentru autoturismele electrice, spaţiile de parcare pentru biciclete, grădina yoga şi echipamentele pentru exerciţii calistenice se numără printre principalii factori diferenţiatori ai proiectului, care este gândit să asigure o experienţă de calitate a locuirii şi eficienţă energetică.

Conform comunicatului, investiţia totală în proiectul rezidenţial Parcului20 de ridică la 40 de milioane de euro. În afară de această investiţie, Cordia România are un plan de investiţii în valoare de 120 de milioane de euro pentru dezvoltarea de proiecte rezidenţiale pe cinci loturi de teren achiziţionate în zona central-nordică a Bucureştiului, care vor genera dezvoltarea pe termen mediu a 2.000 de apartamente. În plus, Cordia România are alocat un buget de 40 de milioane de euro pentru achiziţia de terenuri în Bucureşti. Astfel, bugetul total Cordia România alocat pe termen mediu ajunge la nivelul de 200 de milioane de euro.

Investiţiile pentru expansiunea pe piaţa imobiliară din România vor fi parţial finanţate utilizând un procent din fondurile obţinute din emisiunea de obligaţiuni din cadrul Sistemului de Finanţare a Obligaţiunilor pentru Creştere al Băncii Naţionale a Ungariei. Cordia a emis în noiembrie 2019 obligaţiuni în valoare de 135 milioane de euro pe 7 ani şi în septembrie 2020 obligaţiuni de 105 milioane EUR pe 10 ani pentru a-şi finanţa expansiunea internaţională.

Parte din strategia grupului Futureal de a-şi creşte investiţiile în Europa, Cordia a achiziţionat aproape 93% din acţiunile Polnord, o companie de dezvoltare rezidenţială listată la Bursa din Varşovia, o participaţie de 20% din Argo Properties NV, o companie olandeză activă în domeniul închirierilor rezidenţiale şi al regenerării urbane pe scară largă în Germania şi compania Blackswan Property din Marea Britanie, un dezvoltator specializat în domeniul închirierilor private (Private Rental Sector) din Birmingham. Aceste achiziţii au crescut portofoliul Cordia de terenuri destinate dezvoltării rezidenţiale. Pe aceste terenuri pot fi dezvoltate peste 14.000 de apartamente.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional