Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2020
Abonament gratuit

CORNELIU BODEA (ADREM):Creşterea salariului minim în construcţii a fost un lucru bun

B.F. Ştirile Zilei /

Corneliu Bodea

Corneliu Bodea

Creşterea salariului minim în construcţii şi celelalte facilităţi fiscale acordate sectorului au fost măsuri bune, întrucât companiile din domeniu se confruntă cu o lipsă acută de personal, a declarat, miercuri, Corneliu Bodea, CEO al grupului de servicii energetice Adrem, într-o întâlnire cu presa, potrivit Agerpres.

Grupul are circa 1.500 de angajaţi, iar salariile cumulează 40 de milioane de lei.

"A fost o măsură bună, pe care nu cred că o va abroga vreun Guvern, pentru că principala problemă era lipsa de personal, din cauza plecărilor. Pentru compania noastră, impactul acestei măsuri a fost de două milioane de lei. Noi nu aveam mulţi angajaţi cu salariul brut sub 3.000 de lei, însă, pentru a păstra pacea în companie şi calitatea, salariile au fost majorate în lanţ", a spus Bodea, care este şi preşedintele Centrului Român al Energiei.

Potrivit acestuia, din păcate, nu toţi clienţii lor au recunoscut aceste majorări.

"Autoritatea pentru Achiziţiile Publice ar fi trebuit să clarifice situaţia. Dar unii clienţi, în special UAT-urile, nu aveau de unde suplimenta bugetul, ceea ce a dus la întârzieri, iar aici avem exemplul centralei Iernut", a precizat Bodea.

El se aşteaptă ca situaţia să se prelungească şi anul viitor.

"Nu mă aştept la prea multe lucruri bune în 2020. Sunt rezervat. Deşi avem contracte pe 4-8 ani, iar 95% din buget este deja semnat, profitabilitatea de anul viitor este în discuţie, întrucât ritmul de lucru ar putea scădea, vor fi efecte şi din cursul valutar, care nu sunt premise să stea prea cuminte. Balanţa de plăţi este dezechilibrată, în UE lucrurile nu stau prea bine, iar exporturile ar putea stagna", a continuat oficialul Adrem.

Grupul Adrem va finaliza anul cu o cifra de afaceri consolidata de 40 de milioane de euro şi a încheiat anul acesta contracte de 115 milioane de euro.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Preţuri medii ale materialelor de construcţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Preţul mediu al materialelor de construcţie a fost calculat pe baza ofertelor valabile la jumătatea lunii octombrie 2020. Comercianţii menţionează că preţurile pot fi negociate în funcţie de cantitatea achiziţionată, modalitatea de plată, termenul de plată, iar transportul este inclus în preţ pentru valori mai mari ale facturii.

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 8 / 2020

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional