Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

Country Garden Holdings se aşteaptă că nu va putea rambursa toate datoriile sale externe

S.B. Ştirile Zilei /

Country Garden Holdings se aşteaptă că nu va putea rambursa toate datoriile sale externe

Dezvoltatorul imobiliar chinez Country Garden Holdings a anunţat marţi că se aşteaptă să nu poată face toate rambursările sale externe, inclusiv obligaţiunile emise în dolari americani, informează news.ro.

Compania nu a reuşit să ramburseze o datorie de 470 de milioane de dolari Hong Kong (60 de milioane de dolari), scadentă marţi.

Country Garden a avertizat că acest lucru ar putea determina creditorii să solicite rambursări mai rapide ale datoriilor sau să urmeze măsuri de executare silită.

Acţiunile companiei au scăzut cu 1,19%, în comparaţie cu o creştere a indicelui Hang Seng cu aproximativ 2%.

La începutul lunii septembrie, compania a evitat cu puţin incapacitatea de plată, după ce a reuşit să plătească 22,5 milioane de dolari în plăţi de cupon de obligaţiuni, iar creditorii săi au votat pentru extinderea rambursărilor pentru şase obligaţiuni pe piaţa internă, cu trei ani.

Country Garden a înregistrat, de asemenea, vânzări contractate de 6,17 miliarde de yuani (846 de milioane de dolari) pentru septembrie - a şasea lună consecutivă de declin şi o scădere de 80,7% faţă de un an în urmă.

Privind în perspectivă, compania se aşteaptă la incertitudine în ceea ce priveşte poziţia sa de lichiditate şi vânzările de active pe termen scurt şi mediu, pe fondul lipsei de îmbunătăţire materială, la nivel de industrie, a vânzărilor de proprietăţi.

Giganţii imobiliari chinezi, cum ar fi Evergrande şi Country Garden, au fost afectaţi de probleme legate de datorii, ceea ce a redus încrederea consumatorilor în sector.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional