Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2021
Abonament gratuit

CRISTIAN ERBAŞU:"Companiile din construcţii îşi doresc predictibilitate şi continuitate"

EMILIA OLESCU Ştirile Zilei /

Cristian Erbaşu

Cristian Erbaşu

Societăţile din construcţii îşi doresc predictibilitate şi continuitate, a spus Cristian Erbaşu, preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), în ocazia Galei Construct 2019, care s-a des-făşurat miercuri seara la hotelul Marriott din Capitală.

Domnia sa a subliniat: "Cel mai mare duşman al firmelor de construcţii este faptul că, într-un an, avem o perioadă cu foarte mult volum de muncă, apoi una aproape fără activitate şi din nou mult de lucru. Proiectele trebuie planificate atât la un nivel crescând, cât şi într-o lilnie continuă.

De asemenea, facilităţile periodice acordate de Guvern domeniului construcţii nu trebuie considerate ca fiind un cadou, întrucât acestea au rolul să ne pregătească să putem aborda investiţiile majore, atunci când ele vor veni".

Prezent la Gala Construct 2019, premierul Ludovic Orban a subliniat că măsurile fiscale pe care Executivul urmează să le adopte nu vor afecta prevederile care ating afacerile din construcţii: "Trebuie să fim atenţi că foarte multe firme au început să treacă în obiectul de activitate sectorul construcţii".

Oficialul a mai spus: "Intenţia noastră este să acordăm prioritate investiţiilor. România are nevoie de investiţii majore pe toate infrastructurile critice - pe cea de sănătate, în energie, în educaţie etc. Vom încerca să găsim resurse inclusiv de la buget, deşi nu este simplu, pentru că noi am venit pe nişte legi care mă mir că nu promit pensii şi salarii mărite pe 100 de ani de acum înainte.

De asemenea, vom încerca să eliminăm riscurile de dezangajare în proiectele derulate cu fonduri UE".

În opinia domniei sale, primul care trebuie să respecte legea şi contractele trebuie să fie Guvernul, "pentru că acolo unde Guvernul şi instituţiile publice nu-şi respectă contractele, nimeni nu şi le va mai respecta".

Ludovic Orban consideră că nu este normal ca un certificat de urbanism să fie eliberat în minim şase luni. "Nu mai vorbesc de autorizaţiile de construcţie, pentru care trebuie să te plimbi luni de zile pe la uşile a zeci de instituţii".

La Gala Construct 2019 au fost prezente peste 350 de persoane din domeniul construcţiilor, arhitecturii şi domeniilor conexe.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional