Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2019

CTP, acord de finanţare în valoare de 1,9 miliarde euro

T.T. Ştirile Zilei /

CTP, acord de finanţare în valoare de 1,9 miliarde euro

CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator pe termen lung de parcuri industriale şi logistice premium din România şi Europa Centrală şi de Est, împreună cu un consorţiu format din trei grupuri bancare au semnat o facilitate de credit sindicalizat, în valoare de 1,9 miliarde euro, arată un comunicat al companiei.

Împrumutul vizează portofoliul de parcuri industriale din Cehia, care constă în 200 de clădiri, reprezentând 2,7 milioane mp de spaţii industriale de clasă A.

Aceasta este cea mai mare tranzacţie financiară de pe piaţa imobiliară din Europa Centrală şi de Est (ECE), care a avut loc până în prezent. Creditul este unul de tip sindicalizat, are o durată de

7 ani, iar 1,6 miliarde euro din suma împrumutată vor fi folosiţi pentru refinanţarea proprietăţilor existente şi 269 milioane euro, pentru noi proiecte, care vor fi finalizate în următoarele 18 luni.

"Suntem încântaţi să confirmăm colaborarea noastră continuă şi extinderea relaţiei cu principalii noştri parteneri bancari, concretizate prin încheierea acestei tranzacţii care reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea companiei. Tranzacţia asigură finanţarea pe termen mediu a portofoliului din Republica Cehă şi ne va ajuta să atingem una dintre cele mai importante ţinte pe care le avem în următoarea perioadă, aceea de a creşte portofoliul internaţional al CTP, la 10 milioane mp", a declarat Remon Vos, CEO al CTP, conform comunicatului.

Acest credit sindicalizat include 40 de împrumuturi de la bănci diferite.

"Noua structură de credit simplifică major acordurile de finanţare anterioare şi ne ajută să fim mai bine pregătiţi pentru viitor. Astfel, putem eficientiza administrarea şi procesarea creditelor şi beneficia de finanţarea sigură pe termen mediu a portofoliului nostru industrial, precum şi de sprijin pentru dezvoltarea planificată pentru următoarele 18 luni", a comentat Zdenìk Raus, CFO al CTP Cehia.

Demersurile legale necesare pentru desfăşurarea acestei tranzacţii au fost conduse, pentru CTP, de Kvìta Vojtova, avocat specializat pe Fuziuni, Achiziţii şi Tranzacţii, alături de specialiştii bancari din echipele locale ale CTP.

În cadrul acestei finanţări, Erste Group Bank AG şi Èeska Spoøitelna, Societe Generale S.A. şi Komerèní banka, UniCredit S.p.A. şi UniCredit Bank Republica Cehă şi Slovacia au avut rolul de Aranjori Principali. Komerèní Banka a fost Agent, iar Deutsche Pfandbriefbank AG a îndeplinit activităţi de Agent de Securitate.

Consultantul extern al CTP pentru servicii legale a fost biroul din Praga al Clifford Chance, iar de serviciile financiare s-au ocupat Eastdil Secured.

CTP este un dezvoltator şi administrator full-service de proprietăţi comerciale, specializat în livrarea şi managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaţionale şi locale de prim rang, care fac investiţii strategice noi sau îşi extind operaţiunile în Europa Centrală şi de Est.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 7 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

EFORT ŞI RECUNOŞTINŢĂ

Bursa Construcţiilor 7 / 2019

Înainte de a mă apuca să scriu acest articol mi-am adus aminte de semnificaţia verbului a construi - verb care defineşte sinteza eforturilor celor care dau, prin imaginaţia şi eforturile lor, o nouă înfăţişare spaţiului în care trăim şi muncim.