Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2019

CTP primeşte o finanţare de 82 milioane de euro de la BRD

I.I. Ştirile Zilei /

Ana Dumitrache

Ana Dumitrache

CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator pe termen lung de parcuri industriale şi logistice premium din România şi Europa Centrală şi de Est, a încheiat un acord de finanţare în valoare totală de 82 milioane euro, cu BRD-Groupe Societe Generale şi Komerèní banka, în cadrul uneia dintre cele mai mari tranzacţii financiare de pe piaţa imobiliară din România, din primul semestru al anului 2019.

CTP deţine în România un portofoliu semnificativ de parcuri industriale de clasă A, inclusiv în Bucureşti, Arad, Cluj, Timişoara, precum şi în alte puncte cheie din ţară, însumând o suprafaţă construită ce depăşeşte 1 milion metri pătraţi. Dezvoltatorul a investit aproximativ 500 de milioane de euro în România, de la intrarea sa pe piaţă, şi are în vedere să-şi continue planul de dezvoltare.

CTPark Bucharest West este unul din cele mai mari parcuri industriale, nu numai în România ci şi în Europa Centrală şi de Est. În prezent, proprietatea cuprinde 400.000 metri pătraţi construiţi şi se are în vedere atingerea unui volum de 1 milion metri pătraţi în viitor, având ca obiectiv transformarea României într-un hub logistic în Europa de Est.

Ana Dumitrache, Director General al CTP România a declarat: "Cred că este o oportunitate foarte bună de a finanţa unul din cele mai importante proiecte ale noastre printr-un club de bănci de încredere şi de un înalt profesionalism, precum BRD-Groupe Societe Generale şi Komerèní Banka. Le mulţumim pentru angajamentul şi munca lor susţinută pentru a pune în practică o astfel de tranzacţie, care este una din cele mai mari din prima jumătate a anului 2019".

CTPark Bucharest West se află la 23 km vest de centrul Capitalei, având acces direct la autostrada A1. Printre cele mai mari companii care îşi desfăşoară activitatea în acest parc industrial sunt: Ekol Logistics, Quehenberger Logistics, Geodis, Gefco, NOD (Network One Distribution) etc. Planurile viitoare de investiţii ale CTPark Bucharest West includ dezvoltarea facilitaţilor şi serviciilor în interiorul parcului industrial, precum construirea unei clădiri multifuncţionale, care va include un restaurant, un centru medical, un supermarket, spaţii de birouri. Mai mult, CTPark Bucharest West nu înseamnă doar depozite industriale, ci şi un mediu propice pentru afaceri, iar CTP se angajează să investească în infrastructura parcului industrial împreună cu celelalte societăţi care îşi desfăşoară activitatea aici, astfel încât să fie funcţional, eficient şi estetic, în beneficiul celor care lucrează aici, dar şi al celor care locuiesc în vecinătate.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 7 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice

Investiţii

Perspective

Companii

EFORT ŞI RECUNOŞTINŢĂ

Bursa Construcţiilor 7 / 2019

Înainte de a mă apuca să scriu acest articol mi-am adus aminte de semnificaţia verbului a construi - verb care defineşte sinteza eforturilor celor care dau, prin imaginaţia şi eforturile lor, o nouă înfăţişare spaţiului în care trăim şi muncim.