Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

CTP România a finalizat primul centru regional de distribuţie extern al LPP Logistics

S.B. Ştirile Zilei /

CTP România a finalizat primul centru regional de distribuţie extern al LPP Logistics

CTP a livrat primul centru regional de distribuţie din străinătate al LPP Logistics, în România, în mai puţin de un an de la începerea construcţiei, potrivit unui comunicat al companiei.

Situat în CTPark Bucharest West, cel mai mare parc industrial din Europa Centrală şi de Est (ECE), depozitul de 65.000 mp va consolida reţeaua de distribuţie a LPP în Europa de Sud.

Construcţia noului centru de distribuţie a fost lansată în ianuarie 2023 de către echipa de construcţii internă a CTP, iar la începutul lunii decembrie echipa LPP a început aprovizionarea şi primele operaţiuni logistice de lansare a noii facilităţi.

"Parteneriatul nostru cu LPP demostrează capacităţile CTP de a acomoda centre de distribuţie regionale în marile noastre parcuri, precum CTPark Bucharest West, şi de a ne adapta rapid la nevoile specifice ale clienţilor noştri. Expertiza echipei CTP asigură o analiză amănunţită şi o implementare precisă a detaliilor tehnice, garantând livrarea un rezultat excelent. Această expertiză a permis construirea unei clădiri care se aliniază la cele mai noi şi mai înalte standarde de sustenabilitate în mai puţin de un an", spune Andrei Benţea, Senior Business Developer în cadrul CTP România.

Soluţiile de automatizare proiectate vor permite LPP Logistics să opereze 450 de magazine în acelaşi timp şi să livreze până la 6 milioane de bucăţi de sortimente pe săptămână pe pieţele din România, Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Macedonia de Nord, Serbia sau Grecia.

"Locaţia centrului de distribuţie din Europa de Sud a fost determinată de aşa-numitul centru de greutate în raport cu distanţa faţă de reţeaua de magazine staţionare a grupului. La sfârşitul celui de-al patrulea trimestru al exerciţiului financiar 2023/24, portofoliul mărcilor LPP din această regiune va cuprinde deja peste 500 de magazine, în timp ce compania intenţionează să îşi continue expansiunea în anii următori, printre altele în România sau Grecia. Prin urmare, susţinerea logistică a livrărilor către o astfel de reţea de vânzări extinsă este esenţială pentru implementarea strategiei de business a grupului", indică Sebastian Soltys, preşedintele LPP Logistics.

Depozitul LPP este, de asemenea, destinat să susţină livrările către Centrul de Plăţi şi Execuţie din România şi să acţioneze ca un centru de transbordare pentru o parte din livrările din Polonia. Datorită locaţiei sale strategice, depozitul oferă posibilitatea de a diversifica transportul maritim prin portul Constanţa de la Marea Neagră, precum şi o securitate excelentă pentru o rută alternativă de aprovizionare a pieţei ucrainene. Utilizarea infrastructurii celui mai mare port din România permite, de asemenea, grupului LPP să primească comenzi direct de la furnizorii asiatici.

Noul depozit va angaja aproape 300 de persoane de diferite specializări, CTPark Bucharest West fiind apreciat ca fiind parcul industrial cu cea mai bună calitate a vieţii din România. LPP se concentrează nu numai pe crearea unui loc de muncă modern şi prietenos, ci şi pe instruirea echipei locale în ceea ce priveşte standardele şi bunele practici în domeniul logisticii. De asemenea, s-a avut grijă să se asigure facilităţi de navetă - sunt planificate 2 staţii pentru transportul public, cu posibilitatea de a lansa linii de autobuz dedicate angajaţilor. Totodată, în parcarea companiei au fost pregătite şapte staţii de încărcare pentru maşinile electrice.

Clădirea a fost proiectată ţinând cont de standardele de certificare ISO14001 pentru construcţii şi managementul proprietăţii, precum şi de principiile unei construcţii durabile. Centrul de distribuţie este în prezent în curs de certificare conform standardului pentru clădiri verzi BREEAM. Depozitul va fi dotat cu surse de energie regenerabilă, cu 10.000 de metri pătraţi de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală de 2 MW instalată pe acoperiş. Aproximativ 30% din energia furnizată de instalaţia fotovoltaică va fi direcţionată către nevoile energetice ale LPP.

CTPark Bucharest West are o suprafaţă închiriabilă de 830.000 mp şi include centrul multifuncţional unic Clubhaus, oferind un mediu de lucru de înaltă calitate pentru chiriaşii săi şi celor peste 2.500 de angajaţi. Clubhaus oferă facilităţi precum restaurant, cafenea, servicii medicale, facilităţi pentru sport şi divertisment, spaţiu verde şi piste de biciclete, servind ca un hub pentru cartierele învecinate. Parcul industrial urmează a fi extins cu un supermarket şi un teren de sport, iar pistele de biciclete vor fi extinse, de asemenea.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional