Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

CUSHMAN & WAKEFIELD ECHINOX:Ambasada Arabiei Saudite s-a mutat într-o locaţie exclusivistă pe Calea Dorobanţilor

G.D. Ştirile Zilei /

Raluca Plavita, Director Residential Agency, Cushman & Wakefield Echinox

Raluca Plavita, Director Residential Agency, Cushman & Wakefield Echinox

Ambasada Arabiei Saudite la Bucureşti şi-a mutat sediul oficial într-o clădire emblematică din zona Dorobanţi, una dintre locaţiile exclusiviste din Nordul Capitalei, ce beneficiază de acces facil, având deschidere la un bulevard principal, asigurându-i o expunere foarte bună, caracteristici importante pentru o misiune diplomatică, conform unui comunicat remis redacţiei. Tranzacţia, intermediată de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, stabileşte un record pe piaţa misiunilor diplomatice din România.

Potrivit sursei citate, finalizată în cursul anului 2022, proprietatea are o suprafaţă ce depăşeşte 3.500 de metri pătraţi, fiind structurată pe 5 nivele, incluzând de asemenea şi o terasă spectaculoasă care oferă o privelişte panoramică asupra Pieţei Charles de Gaulle.

Atât finisajele interioare, cât şi specificaţiile tehnice ale clădirii au fost proiectate la cele mai înalte standarde impuse de autorităţile saudite, respectând reglementările tehnice şi de securitate ale unei misiuni diplomatice.

Raluca Plavita, Director Residential Agency, Cushman & Wakefield Echinox, cu o experienţă de peste 20 de ani în consultanţă diplomatică, declară: "A fost o onoare să reuşesc să finalizez o nouă tranzacţie de referinţă pentru piaţa rezidenţială prime, într-o locaţie emblematică. Am lucrat îndeaproape cu reprezentanţii Ambasadei şi ai instituţiilor implicate în procesul de relocare reuşind să identificăm cea mai bună clădire astfel încât să îndeplinească cerinţele impuse de normele ministerelor implicate în procesul de aprobare, dar şi nevoile specifice unei misiuni diplomatice. Întregul proces de relocare a fost realizat având mereu în vedere cerinţele specifice ale clientului şi, foarte important, particularităţile culturale."

"A fost un proces complex şi de durată, însă Raluca, prin cunoştinţele ei despre piaţa imobiliară şi experienţa din tranzacţiile anterioare pe zona diplomatică, a contribuit la cea mai bună alegere, pe măsura cerintelor ambasadei. Raluca a coordonat întregul proces de customizare a clădirii şi de implementare a lucrărilor de securitate, asigurându-se că au fost îndeplinite toate nevoile", au declarat oficiali ai Arabiei Saudite la Bucureşti.

De-a lungul ultimilor ani, departamentul rezidenţial al Cushman & Wakefield Echinox s-a specializat pe zona de servicii diplomatice, având un portofoliu amplu de misiuni diplomatice precum Emiratele Arabe Unite, Qatar, Egipt, Kuweit, Iordania, SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Finlanda etc, se mai arată în comunicat.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional