Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Cushman & Wakefield Echinox: Leroy Merlin va deschide în această toamnă primul său magazin din Piteşti

A.F. Ştirile Zilei /

Bogdan Marcu, Partner Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox

Bogdan Marcu, Partner Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox

Lanţul de magazine de bricolaj Leroy Merlin, al doilea jucător de pe piaţa de bricolaj din România, cu o reţea de 21 de magazine la nivel naţional, a închiriat 9.000 de metri pătraţi în cadrul proiectului Piteşti Shopping Park, dezvoltat de Square 7 Properties, tranzacţie intermediată de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, deschiderea magazinului din Piteşti este programată pentru toamna acestui an, dată când este stabilită livrarea noului proiect al Square 7 Properties. Proiectul Piteşti Shopping Park este amplasat în partea de nord a oraşului Piteşti, în cartierul Găvana, şi va avea o suprafaţă închiriabilă de 22.000 metri pătraţi.

Bogdan Marcu, Partner Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox: "Piaţa de retail din România se bucură în continuare de rezultate bune şi de încrederea retailerilor, ale căror planuri de extindere la nivel naţional sunt din ce în ce mai ambiţioase, ceea ce încurajează dezvoltatorii să investească în noi proiecte. De altfel, dacă ne uităm la proiectele de retail aflate în diverse stadii de construcţie, suprafaţa acestora depăşeşte 300.000 de metri pătraţi, iar Piteşti este unul dintre oraşele care vor beneficia de unele dintre cele mai importante investiţii de acest tip cu aproximativ 75.000 metri pătraţi de retail modern ce vor fi livraţi în 2024".

Leroy Merlin, al doilea jucător de pe piaţa de bricolaj din România după cifra de afaceri raportată în 2022, are 21 magazine, cu aproape 3.500 de angajaţi în 15 oraşe: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Ploieşti, Braşov, Constanţa, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Bacău, Iaşi, Timişoara, Oradea, Târgovişte şi Arad.

Mathieu Bauduin, CEO Leroy Merlin România: "Prin intermediul colaborării cu Cushman & Wakefield Echinox şi Square 7 Properties reuşim să fim mai aproape de locuitorii din Piteşti prin deschiderea unui magazin anul acesta. Piaţa din Piteşti se află într-o continuă expansiune, iar din discuţiile cu locuitorii ştim că aceştia planifică proiecte mici si mari de renovare/construcţie. Ne dorim ca strategia noastră de business să răspundă la nevoile menţionate de către aceştia: investiţiile în oameni prin crearea de noi locuri de muncă, gamă de produse adaptată, digitalizare si sustenabilitate. Ne asumăm responsabilitatea de a veni în ajutorul lor şi cu preţurile mici conform politicii noastre EDLP - Everyday Low Price, pentru a facilita realizarea proiectelor."

Square 7 Properties are o experienţă de peste 20 de ani pe piaţa din România, cu o echipă solidă şi profesionistă, care acoperă o gamă largă de servicii: începând de la dezvoltare, administrare, până la facility şi property management. Modelul de business al parcurilor de retail are ca atuuri ancorele de food, locurile de parcare în aer liber şi accesul direct în magazine.

Clemens Petschnikar, partner & CEO al Square 7 Properties: "Proiectul din Piteşti, o nouă investiţie semnificativă pe care o derulăm, este încă o dovadă a încrederii pe care o avem în această piaţa şi a angajamentului pe termen lung faţă de România. Prioritatea noastra este să ne extindem prezenţa în România din punct de vedere al portofoliului de proiecte, dar avem totodată ca obiectiv esential şi contribuţia pe care o putem aduce comunităţilor prin locurile de muncă create, susţinând dezvoltarea economică a acestora."

Cushman & Wakefield Echinox este o companie de consultanţă imobiliară de top pe piaţa locală, activând în toate segmentele pieţei imobiliare. Departamentul de retail al companiei oferă consultanţă dezvoltatorilor şi retailerilor şi intermediază închirierea de spaţii comerciale atât stradal, cât şi în cadrul marilor centre comerciale din Bucureşti şi din ţară.

Departamentul Retail Agency al Cushman & Wakefield Echinos a intermediat anul trecut 26 de tranzacţii de închiriere totalizând aproximativ 30.000 de metri pătraţi în Bucureşti şi în principalele oraşe din ţară în 2023, pentru clienţi precum Somproduct, Mobexpert, Noriel, Jimmy Key sau Wittchen.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional