Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2019

CUSHMAN & WAKEFIELD ECHINOX:"Dezvoltatorii accelerează deschiderile de centre comerciale, în a doua jumătate a anului"

M.A. Ştirile Zilei /

Livrările de spaţii comerciale vor accelera în a doua jumătate a anului, când aproximativ 150.000 metri pătraţi vor fi livraţi în mai multe oraşe din ţară, din care 35,000 metri pătraţi numai în Bucureşti, potrivit raportului H1 Romania Retail MarketBeat, realizat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Bogdan Marcu, partner, retail agency, Cushman & Wakefield Echinox, a declarat: "În afara câtorva zone care permit în continuare construirea de proiecte dominante de centre comerciale, cele mai multe dezvoltări viitoare din Bucureşti şi din oraşele principale din România vor fi proiecte mixte cu o componentă variată de retail la parterul clădirilor de birouri şi/sau rezidenţial. O să vedem o atenţie sporită din partea dezvoltatorilor pentru a implementa ansambluri mai nişate, pentru a crea destinaţii aparte, în contextul segmentării pe diverse categorii şi profile de consumatori".

Datele companiei arată că în primul semestru din 2019 au fost finalizate două extensii ale unor centre comerciale existente, şi anume Sibiu Shopping City şi Tom Shopping Center din Constanţa şi a fost deschis cel de-al doilea magazin IKEA în Bucureşti, magazin cu suprafaţă de circa 37.000 metri pătraţi, cel mai mare din Europa de Sud-Est.

Cel mai mare proiect ce va fi livrat anul acesta este Festival Centrum din Sibiu, centru comercial dezvoltat de NEPI Rockcastle, ce va avea o suprafaţă închiriabilă de 42.000 metri pătraţi. De asemenea, va fi livrată şi extensia Iulius Mall Timişoara, parte a proiectului mixt Iulius Town dezvoltat în parteneriat de Iulius Group şi Atterbury. Iulius Mall va deveni astfel cel mai mare proiect de retail modern din ţara noastră, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 100.000 mp.

De spaţii moderne de retail vor mai beneficia şi Zalău, unde Prime Kapital va livra proiectul Zalău Value Center, Satu Mare sau Buzău.

În Bucureşti este aşteptată finalizarea parcului de retail DN1 Value Center dezvoltat de Prime Kapital (28.500 metri pătraţi), proiect ce marchează extinderea zonei de retail a oraşului către nord, spre Baloteşti, conform sursei citate.

Anul viitor este programată şi extinderea centrului comercial Colosseum din zona de nord-vest a Capitalei.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Licitaţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019 /

Câştigătorii licitaţiilor deschise organizate pentru lucrări din fonduri publice.

Investiţii

Perspective

Companii

Sisteme de securitate socială în sectorul de construcţii

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

România s-a confruntat şi se confruntă în sectorul de construcţii cu aceleaşi probleme - dependenţa de vreme, schimbări frecvente ale angajatorilor, costul formării profesionale greu de suportat de către companii şi recent cu o acută lipsă de forţă de muncă calificată - cu care se confruntă sectorul şi în alte ţări europene.

Porotherm - Sistem de zidărie ceramică

Bursa Construcţiilor 5 / 2019

Blocurile ceramice şlefuite, de înaltă precizie, Porotherm Profi sunt unice pe piaţa din România şi înglobează tehnologie de producţie de cea mai nouă generaţie.

Internaţional