Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2021
Abonament gratuit

Cushman & Wakefield Echinox oferă consultanţă în vederea obţinerii certificatelor verzi

S.B. Ştirile Zilei /

Cushman & Wakefield Echinox oferă consultanţă în vederea obţinerii certificatelor verzi

Cushman & Wakefield Echinox îşi lărgeşte aria de servicii, oferind consultanţă în vederea obţinerii certificatelor internaţionale LEED, WELL şi BREEAM, atât pentru clădiri de birouri sau industrial-logistice existente, cât şi pentru cele aflate în faza de proiect sau în curs de livrare, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

În Bucureşti, la momentul actual, peste 60% din stocul modern de spaţii de birouri este format din imobile care deţin certificare verde, în condiţiile în care majoritatea proiectelor dezvoltate în ultimii 5-7 ani au fost certificate încă din perioada construcţiei. Paşii pentru certificare sunt aceiaşi indiferent de tipul de clădire, pentru segmentul industrial logistic amenajarea peisagistică având o pondere mai mare faţă de cazul unei clădiri de birouri aflate în mediul urban.

Andrei Ianculescu, Head of Project Management, Cushman & Wakefield Echinox: "Am decis să adăugăm serviciile de certificare verde dupa standarde internaţionale (LEAD, BREEAM şi WELL) datorită interesului manifestat de clienţi pentru investiţii sustenabile, vizând atat certificarea clădirilor de birouri, cât si a altor tipuri de dezvoltări imobiliare, în special logistice şi industriale. Utilizarea tehnologiilor verzi creşte gradul de ocupare şi valoarea clădirii si garantează consum redus de utilităţi, iar în unele oraşe, chiar şi o reducere a taxelor pe proprietate, implicit un service charge mai mic pentru chiriaş şi un impact pozitiv asupra bugetului respectivei companii. În plus, certificarea WELL intră în detalii amănunţite legate de confortul interior, protejarea sănătăţii ocupanţilor şi condiţiile de muncă ale angajaţilor, un criteriu major de selecţie în perioada pe care o traversăm."

Conform studiilor efectute în ultimii ani, clădirile sunt responsabile pentru 40% din consumul de energie şi pentru 36% din emisiile de CO2 în UE. De la începutul acestui an, clădirile noi din Uniunea Europeană trebuie să aibă un consum de energie "aproape de zero", lucru care poate fi obţinut în mare masură prin instalarea de sisteme şi echipamente care produc energie electrică din surse regenerabile.

Cushman & Wakefield Echinox furnizează servicii de consultanţă în procesul de certificare al clădirilor verzi, pornind de la elaborarea unor studii, precum: raport ecologic, analiza riscului de inundaţii, calculul amprentei de carbon, modelarea energetică, modelarea confortului termic, strategia de adaptare la schimbări climatice, studiul adaptării funcţionale, eficienţa folosirii materialelor, planul de mobilitate, până la depunerea documentaţiei pentru obţinerea certificării fazelor de proiectare, de construcţie şi certificării finale.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Materiale

Mobilier

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii