Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2022

EDPR achiziţionează o platformă de dezvoltare a proiectelor fotovoltaice din Germania

S.B. Ştirile Zilei /

EDPR achiziţionează o platformă de dezvoltare a proiectelor fotovoltaice din Germania

EDP ​​Renewables a ajuns la un acord privind achiziţionarea unui pachet de 70% din acţiunile Kronos Solar Projects GmbH ("Kronos"), o companie de dezvoltare a parcurilor de panouri fotovoltaice cu sediul în Germania.

Kronos este în prezent deţinută integral de fondatorii săi, care vor păstra un pachet de 30% din acţiuni în companie şi vor continua să fie implicaţi în managementul afacerii.

Kronos are o echipă de dezvoltare dinamică cu o expertiză pe termen lung care a instalat deja o putere de peste 1,4 GW din 80 de proiecte puse în funcţiune cu succes şi deţine un portofoliu de 9,4 GW (7,5 GWac) de proiecte de parcuri de panouri fotovoltaice în diferite stadii de dezvoltare în Germania (4,5 GW), Franţa (2,7 GW), Ţările de Jos (1,2 GW) şi Marea Britanie (0,9 GW). Din totalul de 9,4 GW al proiectelor în curs de dezvoltare, 0,2 GW sunt gata de implementat.

EDPR achiziţionează 70% din Kronos pentru un preţ de achiziţie de 250 milioane Euro plătit la închidere şi o taxă de succes care va fi plătită vânzătorilor în perioada 2023-2028, în funcţie de capacitatea de energie solară livrată de echipa de dezvoltare Kronos în această perioadă. Tranzacţia include şi opţiuni de cumpărare pentru restul de 30% din participaţia minoritară, care poate fi exercitată începând cu 2028, cu preţ de exerciţiu asociat stării proiectelor de energie regenerabilă aflate în dezvoltare de Kronos în acel an.

Această achiziţie permite EDPR să intre pe piaţa din Germania şi Ţările de Jos, care beneficiază de obiective ambiţioase de energie regenerabilă, având în vedere importanţa crescută a securităţii aprovizionării şi a independenţei energetice. Germania, care este piaţa domestică a Kronos, reprezintă aproape 50% din portofoliul de dezvoltare a parcurilor de panouri fotovoltaice achiziţionat. De altfel ,guvernul german a anunţat recent "Easter Package" care are obiective ambiţioase de generare a energiei din surse regenerabile, cu 360 GW de capacitate de producţie instalată din surse regenerabile până în 2030. Pentru a atinge acest obiectiv, Germania s-a angajat să instaleze 155 GW de capacitate de producţie solară, reprezentând aproape 40% din energia din panouri fotovoltaice aşteptată de UE, iar acest lucru o va face una dintre cele mai mari pieţe şi cu cea mai rapidă creştere a energiei solare din lume. Prin această tranzacţie, EDPR îşi extinde prezenţa pe 12 pieţe din Europa, care reprezintă, în general, peste 90% din creşterile aşteptate de energie din panouri fotovoltaice din UE până în 2030.

Potrivit Miguel Stilwell d'Andrade, CEO al EDP: "Suntem foarte încântaţi că am ajuns la acest acord cu Kronos, care ne va permite să ne începem drumul în Germania şi Ţările de Jos, două pieţe cu potenţial ridicat pentru energiile regenerabile şi să consolidăm poziţia noastră în Franţa şi Marea Britanie. Avem aşteptări mari în ceea ce priveşte Germania, deoarece este o piaţă cheie în Europa, cu obiective consolidate de creştere a energiei regenerabile. Prin această realizare, EDP îşi reafirmă şi mai mult rolul pe segmentul solar şi angajamentul nostru pentru accelerarea tranziţiei energetice".

Mai mult, intrarea pe aceste noi pieţe creează oportunităţi de extindere nu numai în domeniul solar, ci şi în alte tehnologii, şi anume eolian prin hibridizare, prin noi proiecte eoliene, hidrogen şi tehnologii de stocare.

Tranzacţia este supusă reglementărilor şi altor condiţii precedente obişnuite ale autorităţilor germane.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Companii