Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2019

EDPR construieşte în România a doua baterie de stocare a energiei

D.I. Ştirile Zilei /

EDPR construieşte în România a doua baterie de stocare a energiei

EDPR, al doilea cel mai important jucător de pe piaţa energiei verzi din România, a anunţat noi investiţii în România, astfel că urmează să pună în funcţiune a doua baterie de stocare a energiei, procesul fiind aproape de finalizare, a declarat Joăo Manso Neto, CEO al EDP Renewables.

"În acest moment avem în construcţie a doua baterie de stocare a energiei, procesul este aproape de finalizare. Prima baterie finalizată în România stochează energia produsă de eoliene, a doua baterie - în momentul finalizării - va stoca energia produsă de panouri fotovoltaice. Deşi investiţia directă în baterii nu aduce un profit imediat, investiţia era necesară pentru prezenţa pe termen lung. Şi cred că şi piaţa, cumpărătorii de energie, vor solicita astfel de spaţii de stocare. Şi noua baterie pe care o construim în România va stoca 1 MW", a declarat Joăo Manso Neto, CEO al EDP Renewables, într-o întâlnire cu presa.

Compania a împlinit 10 de ani de la primul megawat produs în România.

"Avem de gând să ne extindem activitatea în România, există suficiente oportunităţi de dezvoltare în România. România încă se bazează mult pe cărbune, care trebuie înlocuit, iar sursele regenerabile de energie sunt cea mai ieftină metodă de tranziţie, indiferent că vorbim de energia bazată pe soare sau vânt. Mai ales că România are toate avantajele oferite de natura geografică. Suntem deja o prezenţă puternică pe piaţă, avem deja specialiştii. Nu avem nevoie de subvenţii din partea statului, dar e nevoie de un mediu legislativ clar, cu retribuţii la nivelul celorlalte ţări europene. Practic tot ce există în celelalte ţări unde suntem prezenţi, în Italia, în Polonia. E nevoie de acorduri pe termen lung, proceduri şi reglementări pe termen lung. Suntem optimişti că acest lucru se va întâmpla, mai devreme sau mai târziu. Suntem pregătiţi", a adăugat el.

Reprezentantul EDP Renewables afirmă că în România societatea va continua să investească atât în tehnologia bazată pe vânt, cât şi pe soare.

"Sunt multe regiuni în care vântul bate suficient de puternic pentru a crea platforme eoliene noi, dar şi regiuni cu o prezenţă constantă a soarelui. Suntem pregătiţi pentru un mix de investiţii vânt-soare. De asemenea, suntem în plin proces de întârire a echipei din România, suntem mereu în căutarea de specialişti. Şi nu ne-am oprit niciodată din realizarea de studii pentru locaţii noi de afaceri", precizează el.

Joăo Manso Neto spune că vrea să investească pe termen lung în România.

"În timp ce alţii caută doar investiţii care să aducă un profit în cel mai scurt timp posibil, noi gândim un pic diferit, vrem să investim pe termen lung în România. Dar pentru investiţii e nevoie de un mediu legislativ favorabil, unul pe termen lung! Ţinta nu sunt megawaţii, cât mai mulţi, ci megawaţi profitabili. Dacă pot să contruiesc 100 de megawaţi profitabili în România, o voi face. Dacă e loc de 300 de megawaţi profitabili, nu e o problemă, vom face şi asta", mai spune el.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Perspective

Consilier

Legea

Internaţional