Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2019

EFORTURILE SAINT-GOBAIN, RECUNOSCUTE ÎNCĂ O DATĂ DE ORGANIZAŢIA CDP

C.B. Ştirile Zilei /

EFORTURILE SAINT-GOBAIN, RECUNOSCUTE ÎNCĂ O DATĂ DE ORGANIZAŢIA CDP

În acest an, Grupul Saint-Gobain a fost inclus încă o dată pe lista companiilor care derulează acţiuni cu impact în domeniul combaterii schimbărilor climatice ("Climate Change A List"), întocmită de CDP, o organizaţie mondială non-guvernamentală, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, Grupul Saint-Gobain a fost recunoscut pentru acţiunile sale de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră pe parcursul ultimului an, de a atenua riscurile climatice şi de a dezvolta o economie cu emisii reduse de carbon. De exemplu, Saint-Gobain a instalat turbine în India şi Italia, pentru a produce electricitate din energia nerecuperată anterior. Până la sfârşitul anului 2018, Saint-Gobain şi-a redus emisiile de CO2 cu 12% comparativ cu anul 2010.

Pierre-Andre de Chalendar, Preşedinte - Director General al Grupului Saint-Gobain, a declarat: "Această recunoaştere subliniază implicarea şi angajamentul Grupului de promovare a transparenţei pe tema schimbărilor climatice, precum şi eforturile deja întreprinse pentru reducerea emisiilor noastre de CO2. De asemenea, aceasta recompensează angajamentul ambiţios pe care ni l-am asumat în anul 2019 pentru atingerea unui nivel net al emisiilor de carbon egal cu zero până în 2050, în linie cu scenariile de încălzire globală de +1,5°C".

Ovidiu Păscuţiu, Director General al Grupului Saint-Gobain în România, a menţionat:

"Suntem mândri să fim incluşi şi de această dată în clasamentul Climate Change A List realizat de o organizaţie internaţională de prestigiu. Reducerea emisiilor de carbon reprezintă o prioritate pentru noi pe toate pieţele pe care activăm şi vom continua să promovăm sustenabilitatea în strategia de noastră business."

CDP evaluează companiile şi le atribuie un calificativ de la A la D, pe baza transparenţei, conştientizării şi gestionării riscurilor de mediu şi evaluând nivelul lor de implicare în problemele de mediu, prin cele mai bune practici pe care le-au implementat, precum stabilirea unor obiective ambiţioase şi semnificative.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Perspective

Consilier

Legea

Internaţional