Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 3 / 2020
Abonament gratuit

Electrogrup dezvoltă un proiect de mobilitate urbană inteligentă în valoare de 22,5 mil lei

C.B. Ştirile Zilei /

Electrogrup dezvoltă un proiect de mobilitate urbană inteligentă în valoare de 22,5 mil lei

Electrogrup, companie membră a grupului E-INFRA, în asociere cu Urban Scope, anunţă astăzi că va proiecta şi executa lucrări de modernizare a infrastructurii de mobilitate urbană în Câmpia Turzii, cu o semnificativă componentă Smart City, în cadrul unui contract în valoare de 22,5 milioane de lei, parte din cea mai valoroasă finanţare europeană semnată de municipalitatea locală, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, Electrogrup, în asociere cu Urban Scope şi cu sprijinul subcontractantului Next Bike, va moderniza infrastructura stradală, ce implică proiectare şi execuţie a carosabilului şi a trotuarelor, va sprijini mobilitatea inteligentă prin realizarea pistelor de biciclete şi implementarea unui sistem Smart de tip bike sharing şi va integra şi staţiile inteligente de autobuz în peisajul urban.

Dragoş Nedelea, Smart City Development Director, Electrogrup, a declarat: "Continuăm să implementăm conceptele Smart City în oraşele din România şi, după ce, la începutul acestui an, am anunţat primul proiect din România ce prevede integrarea mai multor soluţii de tip Smart City, mergem mai departe în cursa oraşelor inteligente, alături de Primăria Câmpia Turzii. Ţinta noastră este creşterea calităţii vieţii, obiectivul esenţial al dezvoltărilor urbane durabile, iar de acum orice proiect de modernizare urbană din România trebuie să integreze, pe lângă componenta principală de construcţii civile la standarde europene, şi componente Smart City care să asigure evoluţia către digitalizare".

"Indiferent de situaţia globală, de pandemie, de orice alte vicisitudini, Câmpia Turzii se dezvoltă şi viaţa în oraşul nostru merge mai departe. Cel mai elocvent exemplu este contractul semnat, prin care vor demara o serie de lucrări de reabilitare a carosabilului şi trotuarelor pe un număr important de străzi. Vom avea artere moderne, piste de biciclişti şi va urma achiziţia de autobuze, staţii de bike-sharing şi tot ceea ce este prevăzut în contractul de finanţare. Le mulţumesc colegilor din Primărie şi partenerilor din proiect pentru paşii făcuţi până acum şi îi asigur pe cetăţeni că dezvoltarea oraşului nostru este prioritară", a declarat Dorin Nicolae Lojigan, primarul municipiului.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Consilier

Companii

Internaţional