Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2023

ENGIE cumpără un parc eolian de 80 MWp în judeţul Constanţa

F.D. Ştirile Zilei /

ENGIE cumpără un parc eolian de 80 MWp în judeţul Constanţa

ENGIE anunţă semnarea acordului pentru achiziţia unui parc eolian, deţinut majoritar de către Grupul EnerCap în localitatea Chirnogeni, din judeţul Constanţa, o zonă cunoscută pentru condiţiile favorabile de vânt, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, parcul eolian de la Chirnogeni are o capacitate instalată totală de 80 MWp, iar producţia netă anuală estimată este de aproximativ 180 GWh, echivalentul consumului anual de energie electrică a 90.000 de gospodării.

ENGIE Romania deţine şi operează deja alte 2 parcuri eoliene în judeţele Brăila şi Galaţi, care au o capacitate instalată totală de 98 MW. Cu această achiziţie, compania aproape îşi va dubla capacitatea existentă de producţie de energie verde şi va contribui, alături de activele de energie solare, la accelerarea tranziţiei energetice în România, arată sursa citată.

"Achiziţia parcului eolian de la Chirnogeni marchează un pas important în progresul ENGIE în domeniul energiei regenerabile din România. În acelaşi timp, această investiţie consolidează prezenţa companiei în sectorul energiei verzi şi are o contribuţie esenţială la atingerea obiectivelor asumate de a avea o capacitate de producţie de energie regenerabilă instalată de 1.000 MW până în 2030. Cu fiecare iniţiativă de acest fel, susţinem angajamentul nostru faţă de un viitor energetic sustenabil şi eficient", a declarat Cristian Buzan, Director General Adjunct ENGIE Romania.

Finalizarea tranzacţiei este prevăzută să aibă loc în primul trimestru din 2024, sub condiţia obţinerii anumitor aprobări, inclusiv din partea autorităţilor din domeniul concurenţei.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional