Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2022

Faza a doua a Grand Corvin din Budapesta a fost finalizată

V.G. Ştirile Zilei /

Faza a doua a Grand Corvin din Budapesta a fost finalizată

Ultima clădire rezidenţială de pe Promenada Corvin din Budapesta a fost finalizată, iar Grupul Futureal şi compania membră Cordia continuă să joace un rol activ în dezvoltarea viitoare a cartierului Corvin, cu mai multe proiecte de birouri şi rezidenţiale, potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei.

În plus, grupul va lansa în curând un alt proiect de dezvoltare urbană de 10 hectare la Budapesta, pe malul Dunării.

Conform sursei citate, Promenada Corvin este piesa centrală a celui mai mare program de reînnoire urbană din Europa Centrală, lansat cu mai bine de 17 ani în urmă. Proiectul dezvoltat de Futureal Group a ajuns la final, iar ultima clădire rezidenţială de pe Promenadă, a doua fază a ansamblului Grand Corvin, este acum finalizată şi rezidenţii se mută în noile lor apartamente. Promenada, cea mai largă şi una dintre cele mai lungi străzi pietonale din Budapesta, care a câştigat mai multe premii internaţionale în ultimii ani, este acum completă, odată cu livrarea acestui proiect cu 558 de apartamente.

"Promenada Corvin este un proiect exemplar de dezvoltare, care aduce beneficii capitalei Ungariei, districtului, locuitorilor din zonă şi, bineînţeles, oamenilor care cumpără o locuinţă în clădirile noastre", a declarat Áron Görög, directorul de vânzări al Cordia.

"Preţul mediu pe metru pătrat al locuinţelor de aici a crescut peste media din Budapesta, iar aceste apartamente pot fi închiriate la un preţ mai mare comparativ cu zona înconjurătoare. Când a început dezvoltarea, în 2005, preţul mediu pe metru pătrat era de 312.000 de forinţi, iar astăzi acest preţ a crescut de cinci ori. Preţul lunar de închiriere pentru garsonierele de pe Promenadă a depăşit în multe cazuri deja pragul de 200.000 de forinţi, comparativ cu o medie de 150.000-160.000 de forinţi pentru garsonierele relativ noi din zonă. Pentru apartamentele cu un dormitor, preţul mediu de închiriere pe Promenadă este de 250.000 până la 300.000 de forinţi, în timp ce în cartier este de aproximativ 210.000-230.000 de forinţi", a adăugat directorul.

Dezvoltarea Promenadei Corvin a inclus reabilitarea şi regenerarea urbană a 22 de hectare de teren pe care au fost construite 2.700 de apartamente noi, 100.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri şi 50.000 de metri pătraţi de retail modern, cu o investiţie totală de aproape 1 miliard de euro.

Mai mult, reînnoirea cartierului Corvin din jurul Promenadei continuă şi Futureal Group derulează mai multe proiecte rezidenţiale şi de birouri pe străzile din jur, precum ansamblul de apartamente de lângă viitorul Parc Memorial Psota Iren din strada Tömõ şi dezvoltarea de birouri din strada Futo, care va fi livrată în săptămânile următoare.

Grupul va lansa în curând Marina City, un alt proiect de regenerare urbană la scară largă, similar ca amploare cu Cartierul Corvin şi care va fi dezvoltat pe un teren de 10 hectare pe malul Dunării, la Budapesta, se precizează în comunicat.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective